Miraç kandilinde neden süt içilir? Miraç kandilinde sütün önemi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç gecesinde adet haline getirilen süt içilmesinin nedenini Prof. Dr. Mustafa Karataş 'Muhabbet Kapısı' programında açıkladı. Peki Miraç Kandilinde neden süt içilir? İşte Miraç kandilinde süt içmenin önemi...

Miraç gecesi Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in yaşadığı mucize olaylar ve namazın bizlere hediye edildiği gece olması nedeniyle büyük bir önem taşımaktadır. Allah (c.c)'un daveti üzerine Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV) Cebrail (a.s)'ın eşlik etmesiyle Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği bu gecede  "İsra ve Miraç mucizesi" gerçekleşmektedir. Bu gecenin önemine ilişkin vatandaşlar arasında en çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi de Miraç Kandili'nde neden süt içildiğidir.

  • Peygamber Efendimiz (SAV), Miraç gecesinde sütü tercih ettiği için Osmanlı bu durumu adet haline getirmiş ve süt dağıtmıştır.
     
  • Miraç kandilinde Efendimiz Allah (c.c)'un ilahi huzuruna yükselmiştir. 

Miraç kandilinin faziletli ibadetleri! Miraç gecesi okunacak en sevap dua ve zikirlerİLİŞKİLİ HABERMiraç kandilinin faziletli ibadetleri! Miraç gecesi okunacak en sevap dua ve zikirler

MİRAÇ KANDİLİNDE NEDEN SÜT İÇİLİR? OSMANLI'NIN SÜT ADETİ...

Miraç Kandilinde süt içmenin anlamının şu şekilde açıklandığı bilinmektedir: Miraç hadisesinde gerçekleşen olaylardan birisi de Cebrail (a.s)'ın Efendimiz (SAV)'e biri süt, diğeri şarap olmak üzere iki kap içecek verdiği ve Efendimizin de aralarından sütü tercih ettiğidir. Efendimiz (SAV) sütü seçince de "Sen fıtratı tercih ettin / seçtin." dediği buyurulmaktadır. (bk. Müslim, İman, 74/259; Beğavî, Hazin, İsra, 17/1. ayetin tefsiri). Burada şarap kötülüğü temsil ettiğinden dolayı tercih edilmemiştir. (bk. Nevevî, ilgili hadisin şerhi) 

Miraç Kandilinde nereye gidilir? Eyüp Sultan Türbesi nerede, özellikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Miraç Kandilinde nereye gidilir? Eyüp Sultan Türbesi nerede, özellikleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 2

MUZTAVA 2 ay önce

70 Ya$imdayim konu hadis olunca bu günlerime kadar hep biribirinden ilginc hepde ilk defa duydugum hadisler´okuyorum.Millet sanki Ayetlerden kaciyor´hadislere siginiyor ve inaniyor.Süt ineklerin yavrularini beslemesi icindir insanlarin icmesi icn degil.Ara$tirn okuyun ögrenin.

tepki 1 yıl önce

iyi de o zaman su ve sut var idi ikram baska sey yok idi cay kaffe olsa belki onu icecek idi