Su kıtlığı olmaması için okunacak dua! Kuraklığı engellemek için...

Barajlardaki suların çekilmesi ile yaklaşan kuraklık felaketine karşı toplu bir şekilde Allah'tan hayırlı yağmur isteklerinde bulunulmalıdır. Su kıtlığının olmaması için yapabileceğiniz yağmur duasının Arapça okunuşunu anlamıyla beraber size derledik. Yağmurla ilgili ayetler...

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in sünnetlerinden biri olan yağmur duası, 2 rekat namaz kıldıktan sonra yağmur yağması için dua edilmesi ile gerçekleşir. 3 gün peş peşe yapılması tavsiye edilen yağmur duası bu nedenle kuraklık olmaması için büyük önem taşımaktadır. Hz. Aişe (r.a) valideminiz rivayetine göre, "Yağmursuzluktan şikayet ediyorsunuz; halbuki Allah Teala; kendisine dua etmenizi emretmiş ve duanızı kabul edeceğini de bildirmiştir." (Ebu Davud, Salât, 260) dedikten sonra Allah'ın izni ile yağmur yağmıştır. Kuran-ı Kerim'deki Şura Suresi, 28. ayette ''O'dur ki, onlar umutlarını kestikten sonra yağmuru indirir ve rahmetini serip-yayar. O, Veli'dir, Hamid'dir.'' ayeti zikredilmektedir. Ayetten anlaşılacağı üzere Allah'tan ümit kesilmemeli ve samimi niyetle dualar yapılmalıdır.

Peygamberimizin yağmur duası nedir? Kuraklık olmaması için okunacak duaİLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin yağmur duası nedir? Kuraklık olmaması için okunacak dua

YAĞMUR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU:

yağmur dası

yağmur dası

YAĞMUR DUASI  TÜRKÇE OKUNUŞU: Elhamdülillahi rabbi’l-‘âlemin Er-rahmâni’r-rahîm. Mâliki yevmi’d-dîn, Lâ ilâhe illallâhu yef’alü mâ yurîd. Allâhümme entellâhu lâ ilâhe illâ ente’l-ğaniyyü ve nahnü’l-fukarâu, enzil ‘aleyne’l-ğayşe vec’al mâ enzelte lenâ kuvveten ve belâğan ilâ hine.Allâhümme’skınâ ğaysen merîen merî’an tabakan ‘acilen ğayra râisin nâfı’an ğayre dârrin. Allâhümme’skınâ ğayşen muğîsen merîen tabakan merî’an ğadekan ‘âcilen ğayra râisin. Allâhümme’skınâ ğayşen muğîşen mürîen nâfıan ğayra dârrin, ‘âcilen ğayra âcilin. Allahümme’skınâ, Allahümme’skınâ, Allahümme’skınâ.Allâhümme eğısnâ, Allâhümme eğısnâ, Allâhümme eğısnâ.Allâhümme ‘ale’l-âkâmi ve’z-zırâbi ve butûni’l-evdiyeti ve menâbiti’ş-şeceri. Allahümme’skı ‘ıbâdeke ve behâimeke venşur rahmeteke ve ahyi beledeke’l-meyyite.”

YAĞMUR DUASI ANLAMI: “Hamd, rahman, rahim, din/hesap gününün maliki olan âlemlerin Rabbine aittir. Allah’tan başka ilâh yoktur. O, dilediğini yapar.
Allah’ım! Sen Allah’sın, Senden başka ilâh yoktur. Sen zenginsin, biz fakiriz. Bize bol yağmur indir, indirdiğin yağmuru bize kuvvet ve güç eyle ve yağmuru (muhtaç olduğumuz) zamana kadar indir. (Ebû Davud, Salat, 260; İbn Mâce, İkamet, 154; Ahmed, VI, 166; Buhârî, Tefsir, Sûre, 2,15)

Nisan yağmuru şifalı mı? Yağmur suyuna okunacak dualar neler? Nisan yağmurunun faydalarıİLİŞKİLİ HABERNisan yağmuru şifalı mı? Yağmur suyuna okunacak dualar neler? Nisan yağmurunun faydaları

YAĞMUR SUYU İLE İLGİLİ AYETLER

yağmur duası ile ilgili ayetler

yağmur duası ile ilgili ayetler

Rum Suresi, 49. ayet: Oysa onlar, bundan önce (yağmurun) üzerine inmesinden evvel umutlarını kesmişlerdi.

rum suresi 49. ayeti

rum suresi 49. ayeti

Hud Suresi, 52. ayet: Ey kavmim, Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tevbe edin. Üstünüze gökten sağanak (yağmurlar, bol nimetler) yağdırsın ve gücünüze güç katsın. Suçlu-günahkarlar olarak yüz çevirmeyin."

hud suresi 52. ayeti

hud suresi 52. ayeti

Nur Suresi, 43. ayet: Görmedin mi ki, Allah bulutları sürmekte, sonra aralarını birleştirmekte, sonra da onları üst üste yığmaktadır; böylece, yağmurun bunların arasından akıp-çıktığını görürsün. Gökten içinde dolu bulunan dağlar (gibi bulutlar) indiriverir, onu dilediğine isabet ettirir de, dilediğinden onu çevirir; şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri kamaştırıp götürüverecektir.

nur suresi 43. ayeti

nur suresi 43. ayeti

BİR YORUM YAPIN 1

Bekir 1 yıl önce

Fevkalâde