Peygamberimizin sahur duası! Sahurda okunacak dualar nelerdir?

İslamiyet için Ramazan ayındaki sahur vaktinin önemi büyüktür. Peki sahurda okunacak dualar nelerdir? Sahur anında Müslümanlar hangi duaları edebilir? Peygamber Efendimiz (SAV)'in sahurda okunmasını önerdiği dua hangisidir? Sizler için araştırdık. İşte Peygamberimizin sahur duası.

On bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan-ı şerif ayı, riya karıştırmadan samimi ve içten bir şekilde ibadet edildiği zaman Müslüman kişiler için oldukça faziletli bir aydır. Sadece Ramazan Ayına özel gerçekleştirilen teravih gibi bazı ibadetler, Allah (c.c)'un rızasını kazanabilmek için önemli bir fırsat dönemidir. 1 ay boyunca tutulacak olan oruç ibadetinin heyecanı İslam aleminde bu denli yaygın iken fazileti bol olan ibadetlere yönelmek, bu aydan mağfiretle ayrılmak için çaba gösterenler için çok kıymetlidir.

Peygamber Efendimiz (SAV)'in sünnetlerini özellikle Ramazan ayında sık sık uygulama gayreti gösterilmelidir. Ramazan ayında Peygamberimizin sahur ve iftar adabını bilmeli, O ne ile oruç açıp, hangi duayı okuyorsa Mü'min kimselerin de bunları uygulaması gerekir.

Faziletli iftar ve sahur duaları! Peygamberimiz sahuru ve iftarı nasıl yapardı? Oruç açma duasıİLİŞKİLİ HABERFaziletli iftar ve sahur duaları! Peygamberimiz sahuru ve iftarı nasıl yapardı? Oruç açma duası

Sahur

Sahur

Oruç açmadan önce okunacak dua! Peygamberimizin iftarda okuduğu duaİLİŞKİLİ HABEROruç açmadan önce okunacak dua! Peygamberimizin iftarda okuduğu dua

SAHURDA YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN DAVRANIŞLAR

Resulallah (SAV) dedi ki; "Allah ve melekleri sahur vakitlerinde istiğfar eden ve sahur yemeği yiyen kimselere salavat getirirler."

  • Az da olsa bir şeyler yemek,
  • Kadir Sûresi'ni okumak,
  • Sahurda şu duayı okumak:

SAHUR DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU! SAHURDA HANGİ DUA OKUNUR?

Peygamberimizin sahur duası

Peygamberimizin sahur duası

"Ya mefzei inde kurbetiy, veya ğavsi inde şiddeti, ileyke fezi'tu ve bike isteğestu, ve bike luztu la eluuzu bi sivake vela etlubu'l ferece illa minke, fe eğisni ve ferric enni, ya men yekbelu'l yesire ve ye'fu eni'l kesiri, ikbel minni'l yesire, ve'fu enni'l kesire, inneke ente'l ğafuru'r Rahim, Allahumme inniy es'eluke iymanen tubaşiru bihi kalbi, ve yakinen hetta a'leme ennehu len yusiybeni illa ma ketebte liy, ve razzini mine'l ayşi bima kasemte li, ya erheme'r rahimin. Ya uddeti fi kurbeti veya sahibi fi şiddeti ve ya veliyyi fi ni'meti ve ya ğayeti fi rağbeti ente's satiru avreti, ve'l aminu rev'eti ve'l mukiylu asreti, feğfir li ğatieti ya erheme'r rahimin."

Sahur duası

Sahur duası

SAHUR DUASININ ANLAMI

"Ey bela ve sıkıntı zamanında sığınağım ve ey zorluk zamanında imdadım! Sana yalvarıp yakarıyorum. Senden imdat diliyor ve Sana sığınıyorum, başkasına değil. Sıkıntı ve zorluklardan çıkışı ancak Senden diliyorum. O halde imdadıma yetiş ve beni sıkıntılardan kurtar. Ey az ameli kabul edip, çok günahı affeden! Benim az amelimi kabul et ve çok günahımı bağışla. Şüphesiz sen bağışlayan ve merhametlisin. Allah'ım! Senden kalbimle birleşen bir iman diliyorum ve birlikteliğinde ancak bana yazdığın şeylerin ulaşacağına kanaat getirebileceğim bir yaqin istiyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Hayatımda bana kısmet ettiğin şeylere beni razı kıl. Ey sıkıntılı anımda birikimim, zorluk zamanımda yaverim, nimetli günümde velinimetim, rağbet ve iştiyakımın doruk noktası olan Rabbim! Sensin kusurumu örtecek, korkumu emniyete çevirecek ve sürçmemi affedecek olan. O halde benim hatamı bağışla. Ey merhametlilerin en merhametlisi."

''Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah'ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…"

BİR YORUM YAPIN 1

Recep Duman 1 yıl önce

"ORUÇ" İSLÂM’IN TEMEL ŞARTLARINDANDIR İbn Ömer (r.a) şöyle demiştir: Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem; "İslâm beş temel üzerine kurulmuştur: * Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın elçisi olduğuna şehadet etmek, * Namazı kılmak, * Zekâtı vermek, * Hacc'etmek ve * Ramazan orucunu tutmak” buyurdu. (Buhari, Iman 2: Müslim, Imän 19.) ........ Binasının muhkem olmasını dert edinenlere; "Selamünaleyküm ve rahmetullah ve beraketuhu!"

Toplam 11 beğeni