Misvak kullanmanın dini açıdan önemi nedir? Misvak ucu nasıl açılır?

Ağız ve diş temizliğine çok önem veren Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in sünneti olan misvak kullanımına dair bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık. Peki misvak kullanımı neden önemli? Misvak ucu açmanın yolları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Ağız ve diş temizliği için misvak kullanımının olmazsa olmaz olduğuna işaret eden Efendimiz (SAV) için, Âişe (r.a) rivayetine göre şöyle buyrulmuştur: "Misvak kullanmak ağzın temiz kalmasına ve  Rabbin razı olmasına sebeptir." (Nesâî, Tahâret 4; İbn Huzeyme, Sahih, I, 70. Ayrıca bk. Buhârî, Savm 27; İbni Mâce, Tahâret 7) Misvak kullanılarak kılınan bir namazın misvaksız kılınan namaza göre kat kat daha faziletli olduğunu buyuran Efendimiz (SAV), ümmetine misvak kullanmayı büyük bir hassasiyet ve önemle tavsiye etmektedir. Kolay taşınabilirliği ve kullanımı nedeniyle ihtiyaç halinde anında kullanılabilecek olan en ideal ve etkili diş temizleyici misvak ile ilgili merak ettiklerinizi sizler için çeşitli kaynaklardan araştırdık.

Misvak;

  • Çok güçlü ve etkili bir antiseptiktir.
     
  • Yemek yedikten sonra ağızda oluşan kötü kokuyu giderir.
     
  • Diş çürümelerini yok eder.
     
  • Diş etlerinin daha da güçlenmesine yardımcı olur.
     
  • Düzenli kullanımda diş eti kanamalarını sonlandırır.
     
  • Ağız kuruluğunun önüne geçerek güzel ve akıcı konuşmayı sağlar.
     
  • Devamlı kullanımda sesi ve cildi güzelleştirme niteliği vardır.

MİSVAK ÇEŞİTLERİ! MİSVAK NASIL KULLANILIR? MİSVAK UCU NASIL AÇILIR?

misvak kullanımı

misvak kullanımı

Misvak nasıl kullanılır faydaları nelerdir? Misvak kullanmanın faziletleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERMisvak nasıl kullanılır faydaları nelerdir? Misvak kullanmanın faziletleri nelerdir?

İyi bir misvak tercihi yaptıysanız ve dişlerinizde kullanmak için sabırsızlanıyorsanız öncelikli olarak misvak ucunu açmanız gerekir. Bu esnada kullanılacak olan yaş misvak işinizi görmeye yetecektir. Eğer aldığınız misvak kuru ise, içerideki liflerin açılması için birkaç saat boyunca suda bekletme işlemi yapmalısınız. Daha hoş kokulu bir misvak için gül suyunda bekletebilirsiniz.

Misvak çubuklarının uç kısmını tırnağınızla veya bıçakla soyun. Dış kabuğu kolay ayrılıyorsa, ortalama 1 cm kadar ucunu açmak işinizi görecektir. Misvaktaki ince sapların dişleri olumsuz etkilememesi için dişleri misvaklarken nazikçe davranmalısınız. Ayrıca dişlerin yatay şekilde misvaklanması önerilir.

misvak

misvak

Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu orucu sakatlar mı?İLİŞKİLİ HABEROruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu orucu sakatlar mı?

MİSVAK ÇEŞİTLERİ

Taze misvak: Ucunu yontarak direkt olarak dişe sürtülür. Liflerin açılması için azı dişlerle misvak ısırılabilir.

Kuru misvak: Kullanmadan 1 gün önce suda bekletilerek yumuşatılmalıdır.

Gereğinden fazla yumuşayan misvaklar kesilip yontma işlemiyle beraber tekrar açılmalıdır. Misvağı kullandıktan sonra çok iyi bir şekilde yıkanması gerekir. Temiz ve hava alan bir yerde muhafaza edilmelidir.

BİR YORUM YAPIN 0