Zina eşe söylenmeli mi? Evlenmeden önce zina eden kişi eşinden saklamalı mı?

Çok ağrı bir günah olan zinadan dolayı gerçekten pişmanlık duyulmuşsa ve bir daha o günahı işlemeyeceğine tövbe eden bir kimse evleneceği zaman bu durumunu eşine kesinlikle anlatmamalıdır. Günahı ortak etmek yerine günah örtücü olmak gerekir. İşte Hz. Ömer zamanında zina gerçekleştiren kimsenin durumu...

Rahman ve Rahim olan Allah (c.c), mümin kulları üzerinde çokça merhametlidir. Öyle ki biz aciz kulları şu ahir zamanda her ne kadar bataklığa saplanıp günahlar işlesek de gerçekten samimi bir şekilde pişmanlık duyup tövbe edenlerin affedicisidir. “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar."(Nisa, 4/48,116) ayetinde görülebileceği gibi şirk hariç her günahın tövbe kapısı açıktır. Böyle durumlarda mümin bir kimse korku ve ümit içinde olmalıdır. Hatasını anlayıp tövbe etmek, Allah’a sığınmak büyük bir ibadettir. Bekarlığında gafilliğinden dolayı çeşitli günahlar işlemiş olan bir kimse evlilik çağına gelip geçmişte işlediği günahlarından dolayı vicdan azabı duyabilir. Bunun için gerçekten samimi ve içten bir tövbe ederek o günahı telafi etmeye çalışmalıdır. Eğer kişi, bu durumu eşine söyleyip söylememesi gerektiği konusunda ikilemde kalıyorsa sorunun cevabı haberin detaylarında.

  • Kişi vicdan azabından dolayı bile olsa eşine zina işlediğini kesinlikle söylememelidir.
     
  • Zinasından pişmanlık duymada samimi olan kişi Nasuh Tövbesi ile istiğfar çekebilir.

Zina nedir ve çeşitleri! Hangi durumlarda zina yapılmış sayılır? Zinanın günahı...İLİŞKİLİ HABERZina nedir ve çeşitleri! Hangi durumlarda zina yapılmış sayılır? Zinanın günahı...

GEÇMİŞTE YAPILAN ZİNA EŞE SÖYLENMELİ Mİ? ZİNA SAKLANMALI MI?

zina günahı nedir

zina günahı nedir

Cahilliğinde bir günah işleyip haddini aşan bir kul, bunu ilerleyen zamanlarda evleneceği eşine söylemek mecburiyetinde değildir. Öyle ki bu durum fitneye yol açacağından söylenmemelidir de. Kişi zina işlediğini söylemediğinden dolayı eşi kendisine haram kılınmaz. Ayrıca sadece zinada değil işlenen günahlar, kimseyle paylaşılmamalıdır.

Allah (c.c)'un gizli kalmasına izin verdiği ve öyle kalmasını istediği günahı başkasına anlatmak, O’nun gizlilik hikmetine ve isteğine aykırıdır.

HZ. ÖMER ZAMANINDA ZİNA İŞLEYEN GENCİN SIRRININ AÇIĞA ÇIKMASI

Hz. Ömer (r.a) zamanında bir adam yanına gelip, bir sorunum var ama çözemedim bana yardımcı olabilir misin demiş. Hz. Ömer (r.a) ise olayı anlatmasını isteyince adam "Benim bir kızım vardı. Onu cahiliye döneminde diri diri gömmek için toprağa koydum. Sonra da ölmeden çıkardım. Daha sonraki yıllarda önemli bir yanlışlık yaptı, zinaya düştü. Yaptığı bu yanlışlık onu o kadar sıkıntıya düşürdü ki, intihar etmeye yeltendi. Damarlarını kesti. Onu zor kurtardık. Kızım bu hadiseden sonra tövbe etti. İyi bir yönelişle Allah’a yöneldi. Şimdi ise kızıma bir talip çıktı. Onu evlendireceğim. Kızıma talip olanlar ise bu olaydan -zinadan- haberdar değiller. Şimdi sana soruyorum ey müminlerin emiri! Ben ne yapayım? Damat olacak kişiye, kızımın bu olayını anlatayım mı yoksa susayım mı?"

Hz. Ömer (r.a), kızının günahını deşip hiddetleneceği adama şöyle sitem etti: "Adam! Allah’ın örttüğünü, ortaya saçmadığını sen mi deşifre edeceksin? Allah’a yemin ederim ki, böyle bir şey yaparsan yani kızının açığını yayarsan seni bu ülkenin insanlarına rezil ederim. Git ve kızını başından hiçbir olay geçmemiş namuslu bir kadın gibi evlendir." (İbnül Cevzi, Menakıbı Ömer, s. 169)

Nasuh tövbesi duası okunuşu! Nasuh Tövbesi nedir ve nasuh tövbesi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Nasuh tövbesi duası okunuşu! Nasuh Tövbesi nedir ve nasuh tövbesi nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 10

Mesut 1 yıl önce

Vicdanı olan herkes bunu söyler saklamak da kul hakkıdır evlendigin kişi namusuyla yaşamış sen zina edip nasıl olsa Allah a karşı sorumluyum o affeder dersen böyle bir mantikla herkes herkesle düşüp kalksın sonra evlensin bunun toplum ahlakına ve din hükümlerine uygun olduğunu düşünen bir akli selim var mıdır ?

Toplam 3 beğeni

... 2 yıl önce

Allah'a ve ahiret gününe iman edenler ya hayır konuşsun yada sussun yüce Rabbimiz nur süresi 31. Ayeti kerime'nin devamını şöyle açıklıyor ancak tövbe edip kendini İslah edip düzeltenler müstesna Allah çok gafur çok rahimdir merhamet edendir kul hatasız olmaz hata edenlerin en hayırlısı tövbe edenlerdir hz.muhammed(s.a.v)

Toplam 1 beğeni

Ayhan 2 yıl önce

Zina yapan birinin derhal rabbine sığınması lazım tuvbe etmesi lazım üstünde durması gerekir bir daha aynı hatayı yapmamalı

Toplam 1 beğeni

Emre 2 yıl önce

Evleneceği kişi yalan mi soylemeli?yalan ile baslayan evlilikten kimseye hayir gelmez.bu hadiste tamamen celiskilidir ve yanlistir.

Toplam 4 beğeni

Sipan 2 yıl önce

Yalan soylemenin serbest kılındığı durumalar var kardeşim mesela savaş durumunda düşmanı şaşırtmak icin Veya karı koca arasında fitne çıkmaması için vb bu yüzden böyle bir durumda sıkıntı yoktur diyorlar

Toplam 0 Beğeni

Mevlüt 2 yıl önce

Bu hadis yanlıştır. Namuslu bir erkeğe zian etmedim demek kul hakkıdır. Kul hakkı healleşmeden cennete gidemzsiniz. Bu nedenle bu haids kuranın hükümlerine terstir.

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun