İftarda okunacak dualar nelerdir? Peygamberimizin iftarda okuduğu dua

İftar sofrasında beklerken edilecek olan duanın Allah katında makbul olduğunu buyuran Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in orucunu açarken okuduğu duayı sizler için araştırdık. Oruç açmadan önce hangi dualar okunur? İşte Peygamber Efendimiz (SAV) iftarda okuduğu dua... Tüm detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

Oruçlu kimsenin orucunu açacağı zaman edeceği duaların ret olunmadığını müjdeleyen Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV) hakkında bazı rivayetlerde şöyle buyurur: Hz. Muhammed Mustafa (SAV), oruçlunun iftar anında yapacağı duanın geri çevrilmeyeceği müjdesini verir. (İbn Mace, Sıyam, 48) Camiü's-Sağir'de el-Azizi'nin bazı rivayetlerine göre "iftarını açıncaya kadar..." ifadesi geçerken, bazılarında ise "iftarını açtığı zaman..." ifadesi bulunmaktadır. Oturuşu, kalkışı, yemek yiyişi, uykusu ve ibadetleri başta olmak üzere her haliyle örnek almamız gereken Efendimiz (SAV)'in yaşantısına baktığımızda, iftara dair şu dua örneklerini naklettiği görülmektedir: 

  • "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım." (Ebu Davud, Savm, 22)

اللهمّ لك صمت وعلى رزقك أفطرت

  • "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttuk, senin verdiğin rızıkla orucumuzu açtık, bizden kabul buyur; çünkü sen her şeyi işiten ve bilensin." (Darekutni, II, 185; bk. Şevkani, IV, 247)

 اللهمّ لك صمنا وعلى رزقك أفطرنا فتقبّل منّا إنّك أنت السميع العليم 

Sahur yapmadan oruç tutulur mu? Sahura kalkmadan oruca niyet etmek...İLİŞKİLİ HABERSahur yapmadan oruç tutulur mu? Sahura kalkmadan oruca niyet etmek...

PEYGAMBERİMİZİN İFTARDA ORUCUNU AÇARKEN OKUDUĞU DUA:

Peygamber Efendimizin orucunu açarken okuduğu dua

Peygamber Efendimizin orucunu açarken okuduğu dua

Muaz ibni Zühre (r.a) şöyle bahsediyor: Bana ulaştı ki, Resulullah (SAV) iftar ettiği zaman şu duayı okurdu:

“Allahümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü.” (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) (Ebû Dâvud, Savm: 22)

BİR YORUM YAPIN 0