Sivilce patlatmak abdest bozar mı? Yaradan ve sivilceden çıkan su abdeste engel mi?

Yüz çevresinde amansız yerde ortaya çıkan iltihaplı sivilce (irin) patlaması halinde içinden ince bir sıvı çıkar. Bu sıvının abdeste mani olup olmadığı ise en çok araştırılan konulardan biridir. Sivilce patlatmak abdest bozar mı?

Namazdan soğutmak ya da ibadetten bezdirmek için her daim iş başında olan şeytan,  Rabbine yönelmek isteyen olan insanı vesvese ile yıldırmaya çalışabilir. Bu vesvese ise çoğunlukla abdestle ilgili içe düşürülen şüphelerdir. Abdest alıp almadığı ya da abdestin geçerli olup olmadığına dair kalbe sokulan fitneler kişiyi zor durumlara sokabilmektedir. Bu durumlardan en yaygın olanlarından biri ise gündelik hayatımız içerisinde zamansız gelen sivilce patlamalarıdır. İster iltihaplı olsun ister normal, içerisinden çıkan su ya da kanın abdeste mani olup olmadığı oldukça hassas bir konudur. Bilinçli ya da bilinçsiz şekilde patlayan sivilcelerde kan veyahut irin akışı yayılırsa abdest bozulur. Ancak, kan veya irin yani sivilceden çıkan su sabit üzerinde kalır da akmazsa abdeste engel olmaz. 

SİVİLCE PATLATMAK ABDEST BOZAR MI?

Yüz bölgesinde ya da vücudun herhangi bir yerinde çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan sivilceler sıkılınca abdest genelde bozulur. Burada dikkat edilmesi gereken ilk ve tek şart sıvı akışının sivilce üzerinden gerçekleşip gerçekleşmediğidir.

Kan akışı veya irin akışı sivilcenin üzerinde durur da akmazsa o zaman bu durum abdeste engel değildir. Eğer kendiliğinden patlayıp taşmışsa da yine yeniden abdest almak gerekir.

SİVİLCE ÇIKMASINA NEDEN OLAN FAKTÖRLER:

Kullanılan bazı ilaçlar
Bir tür hormonun aşırı aktivitesi
Aşırı yağlı bir cilt
Yağ ve ölü deri hücrelerin sebep olduğu tıkanmış gözenekler
Sivilce sıkma, tahriş
Kirlilik
Sigara kullanımı
Nemden ya da güneşin etkisinden kaynaklanan tahriş

Vesvese nedir, vesveseden kurtulma duası! Namazda vesvese nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Vesvese nedir, vesveseden kurtulma duası! Namazda vesvese nasıl geçer?

BİR YORUM YAPIN 3

Abdest 2 yıl önce

Sivilceden abdest bozulurmu neye göre hüküm veriyorsunuz namazdan abdestten insanları uzaklaştırmakmı istiyorsunuz.

Toplam 1 beğeni

Volkan 1 yıl önce

Ne alaka abdesti bozan biseyi öğrenince insanlar namazdan, abdestten mi uzaklasıyolar

Toplam 0 Beğeni

Zümrüt 2 yıl önce

Tabiki bozar