Ruj sürmek orucu bozar mı? Oruçluyken dudağa ruj sürülür mü?

Orucu bozan şeyler hakkındaki araştırmalar da artış gösterdi. Bunların başında, oruçluyken ruj sürmek geliyor. Zira, vatandaşlar oruçlu oldukları sırada ruj sürmenin orucu bozup bozmayacağını öğrenmeye çalışıyor. Peki Oruç tutarken ruj sürmek orucun bozulmasına neden olur mu?

Müslümanlar yapmak zorunda oldukları farz ibadetler yanında nafile ibadetlerle imanlarını güçlendirmeleri önerilir. Bunlardan birisi oruçtur. Ramazan ayı haricinde Allah’ın (cc) rızasını kazanmak için tutulan oruca nafile oruç denir. Orucun sevabının ne kadar çok olduğu hiçbir mümin tarafından bilinmez. Allah (cc) kendi katında verdiği bu sevaplara nail olabilmek amacıyla tutulan nafile oruçların kuralları Ramazan ayında farz olan oruçtan farklı değildir. Aynı şekilde yemek, içmek ve evli çiftlerin cinsel ilişkiye girmesi orucu bozar. Çok sorulan sorulardan biri makyaj yapmak orucu bozar mı? Biz bu soruyu haberimizde cevaplamaya çalıştık.

Oje abdeste engel mi? Oje ile abdest veya namaz bozulur mu?İLİŞKİLİ HABEROje abdeste engel mi? Oje ile abdest veya namaz bozulur mu?

RUJ SÜRMEK ORUCU BOZAR MI?

Makyaj yapmak geneliyle orucu bozmaz. Ancak dudağa sürülen ruj hakkında birçok insanın aklında soru işareti kalmıştır. Rujun dudaklara sürülmesi orucu bozmaz. Sonrasında ruju yalamak ve ağızdan mideye inmesi orucu bozar. Diyanet de bizim bu sözlerimizi açıklar nitelikte bir açıklama yapmıştır:

Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu orucu sakatlar mı?İLİŞKİLİ HABEROruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu orucu sakatlar mı?

Makyaj yapma sınıfına dahil olsa da, ruj sürmek çok belirli bir noktada bu durumdan ayrılmaktadır. Oruçlu kimselerin krem sürmesi, makyaj yapması ya da yaptırması, ruj, parlatıcı veya sürme sürmesi de orucu bozmaz. Ancak rujun, doğrudan dudaklara sürülmesinden dolayı, yalanarak veya bulaşarak ağzın içine kaçması durumunda, oruç bozulmuş kabul edilir.

Bahar makyajı nasıl yapılır? Pratik bahar makyajı için öneriler 2024

İLİŞKİLİ HABER

Bahar makyajı nasıl yapılır? Pratik bahar makyajı için öneriler 2024
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0