İmanı koruma ve kuvvetlendirme duaları

İmanı kuvvetlendirmek için okunacak dualar namazda da edilmelidir. İmanını kuvvetlendirmek isteyenler sürekli ibadet halinde olmalıdır ve imanımı kuvvetlendirmek için dua okumadan önce muhakkak farz olan namazları kılmalıdır. Peki İmanı koruma ve kuvvetlendirme duaları var mı?

Bazı insanların kaderinde imanlı bir ailede doğmak vardır. Bazı insanlar ise İslam ile hayatlarının ileriki yıllarında şereflenirler. Nefs ve şeytan kıyamete kadar durmayacak. İnsanoğlunu yoldan çıkarmak için ve onu cehenneme sürüklemek için ellerinden geleni yapacaklar. Mümin kulları imandan ayırmak ve onları ebedi cehennemde yanması için kıyamete kadar bütün oyunlarıyla insanları kandırmaya çalışacaklar. Allah (cc) yarattıklarından sadece insan ve cinler sorguya çekilecekler. Nefs ve şeytan hiçbir zaman yakamızı bırakmazken imanımızı korumanın yollarını öğrenmeliyiz. Son nefesimizi rahat verebilmek için bu yoldan hiçbir zaman sapmamalıyız. Peki, bu amaca ulaşmak için yapılacak dualar var mı? Haberimizde bu soruya cevap verdik.

"Rabbimiz, bize hidayet verdikten sonra kalblerimizi eğme ve bize katından Rahmet ver. Sen karşılıksız verensin." (Al-i Imran süresi,8)

Akıllı Müslümanlar hem bu dünyayı düşünürler ama ahireti hiçbir zaman akıllarından çıkarmazlar ve onun için çalışırlar. Bu dünyadaki rızıklarını kazanmak için ne kadar çalışıyorlarsa ahiretteki son durağını belirlemek içinde o kadar çalışıyordur. İslam ve imanın şartlarını eksiksiz uyguladıktan sonra imanlarını hep korumak için çalışırlar. Yapılan ibadetler sonrasında edilecek dualar iman yolunda ayağımızı daha sert basmamıza yardımcı olurlar.

İlk olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) bir hadisiyle başlıyoruz. “İmanınızı ‘Lâ ilâhe illallah’ sözü ile tecdit ediniz ve yenileyiniz.”.(Müsned) Her gün Lâ ilâhe illallah zikrini yapmayı kendimize düstur edinebiliriz. Rabb’imiz (cc) bize Al-i İmran suresi ile cehennemden korunmamız için nasıl dua etmemiz gerektiğini öğretti. "Onlar «Rabbimiz, biz iman ettik, günahlarımızı affet ve bizi ateşin azabından koru" diyenlerdir." (Al-i Imran,16)

İMANI KORUMAK İÇİN HER ZAMAN OKUNABİLECEK DUALAR

            Küfre düşmek her Müslümanın afeti olur. Hem bu dünyasını hem de ahiret hayatını yıkar. Bundan korunmak için Allahümme inni e'uzü bike min en-üşrike bike şey-en ve ene a'lemü ve estağfirü-ke li-mâ lâ-a'lemü inneke ente allâmülguyüb. Türkçe anlamı: "Allahım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırım. Bilmeyerek işlemiş olduğum (şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin." (et-Terğıb ve et-Terhib: 1/76) Bu duayı gün içinde okumalıyız.

Her zaman yapabileceğimiz başka bir dua ise Allahümme inni es'elükessıhhate vel-afiyete vel-emanete ve hüsnel-hulkı verrıdâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimin.

Bu duanın Türkçe meali: ‘Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım, merhametin hakkı için, sıhhat, afiyet, emanete riayet, güzel ahlak ve kadere razı olmayı bana nasip eyle.’

DİNDE SEBAT VE SON NEFESTE İMAN İÇİN YAPILACAK DUA

  • Allahümme, ya mukallibel kulüb, sebbit kalbi, alâ dinik.

Türkçe meali: Ey büyük Allah’ım! Kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sâbit kıl, yani dininden döndürme, ayırma!

SABAH NAMAZINDA YAPILCAK DUA

Sabah namazı ne zaman kılınır? Güneş doğduktan sonra sabah namazı kılınır mı?İLİŞKİLİ HABERSabah namazı ne zaman kılınır? Güneş doğduktan sonra sabah namazı kılınır mı?

  • (Ya hayyü ya kayyum ya zel celal-i vel ikram. Allahümme inni eselüke en tuhyiye kalbi bi nuri marifetike ebeden ya Allah, ya Allah, ya Allah celle celalüh)

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammede (sav) bir hadislerinde: Bu duayı sabah namazının sünneti ile farzı arasında okuyan imanla ruhunu teslim eder. [Tirmizi] buyurmuşlardır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

emek 2 yıl önce

hırsızlık yapmaz gıybet yapmaz yalan söylemez kul yetim hakkı yemez dünya malı parasına doymaz merhametli olursan ALLAH a olan inançın inarak hissederek yaptığın ibadeyle imanın cennet kapılarını açar

Toplam 6 beğeni