Halloween nedir ve Cadılar bayramı nereden geliyor? Cadılar bayramını kutlamak günah mı?

Pagan ve sonrasında Hristiyan köklerine ait olup günümüzde halen bazı ülkeler tarafından kutlanan Halloween yani Cadılar Bayramını sadece eğlence maksadıyla bile olsa kutlamak caiz değildir. Peki Halloween'ın yani Cadılar Bayramını kutlamak neden caiz değil? İşte Cadılar Bayramının hikayesi...

Korkutucu kostüm ve makyajlarıyla daha çok bal kabağı konseptiyle aklımızda beliren  Cadılar Bayramı, birtakım eğlence etkinlikleri ile Kuzey Amerika gibi bazı ülkelerde hala kutlanmaktadır. Hristiyan dünyasının başlıca bayramlarından biri olarak bilinen 'Halloween' yani 'Cadılar Bayramı', kökeni Pagan dönemine dayanan ilk Hristiyan uygulamalarındandır. Onlarda kışın başlangıcı ve hasatın bitmesi gibi sebeplerden dolayı bu kutlamalar yapılsa da tıpkı yılbaşı gibi Cadılar Bayramı kutlamalarının da dinimizde yeri kesinlikle yeri yoktur! Hristiyanların etkisi ile tamamen bütünleşen Cadılar Bayramı kutlaması 31 Ekim Pazar gününe denk gelmektedir.

Yılbaşı kutlamak günah mı, Noel kutlaması nereden geliyor? Yılbaşı çekilişi haram mı?İLİŞKİLİ HABERYılbaşı kutlamak günah mı, Noel kutlaması nereden geliyor? Yılbaşı çekilişi haram mı?

cadılar bayramı kutlamak caiz mi

cadılar bayramı kutlamak caiz mi

HALLOWEEN NE DEMEK? CADILAR BAYRAMINDA NEDEN SİYAH GİYİNİLİR?

cadılar bayramı 2022

cadılar bayramı 2022

“Tüm Kutsalların Akşamı” manasına gelen Halloween ilk İngiltere, İrlanda ve İskoçya’da, Hristiyanlık dini gelmeden önce kutlanmaya başlamıştı. Hristiyanlıkla birlikte Cadılar Günü bayramı, tüm kutsal azizleri ve din adına yaşamını yitirenleri unutmamak için kutlanmaya başlandı.

Hristiyanlığın üzerine değişiklikler yapması ile uygulama biraz daha farklı şekillendi ve  31 Ekim’de meydanlara çıkan korkunç ve siyah kıyafetli kimseler tarafından ağıtlar yakılıp zillerin çalınması ile kutlanan günlere dönüştü. Şimdiler de Cadılar Bayramı’nın kostümlü kutlanması da buradan geliyor.

halloween

halloween

Ayrıca yalnızca kıyafetlerde değişiklik yapılmıyor ve o zamanlarda sadece o güne has “Ruh Pastaları” pişirilip herkese dağıtılıyordu. Bunu yapan ülkeler ise başlıca İngiltere, Almanya, Belçika, Avusturya ve İtalya’dır.

Araştırmalara göre; Cadılar bayramının kökeni putperestlikten Hristiyanlığa geçmiştir. Dinimizde böyle bir şey yoktur, tebrik etmek ya da kutlamak caiz olmaz.

Kırklareli nerede? Kırklareli'nde nerelere gidilir? Kırklareli'nde gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Kırklareli nerede? Kırklareli'nde nerelere gidilir? Kırklareli'nde gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 3

7 ay önce

Hayatımda gördüğüm en saçma yazdı ülkenin Müslüman kalitesinde ciddi bi düşüş var kuran okunmadan afedersiniz bir yerlerinizden bilgi uyduruyorsunuz siz bu aklı kim veriyor bilmem lakin kutlamada içki vb bir şey yoksa ve amaç eğlenmekse Farklı bir dine anlam yüklemiyorsan ki kendinizde belirtmişsiniz hasatın bitimi diye bir problem olmaz kafanızı kullanın dinimizi yanlış anlatmayın iyi günler

murat fırat 2 yıl önce

cadılar bayramıda neymiş pazarda satılıyormu

Toplam 2 beğeni

Abdullah64 2 yıl önce

Dün Trt'deki Vikingler çizgi filminde bu günü koni alan bir bölüm vardı. Bu güne denk getirilmesi de manidar olmuş. Dikkat edilmeli.

Toplam 1 beğeni