Kureyş Suresi okunuşu ve anlamı! Kureyş Suresi ne için okunur?

Kureyş suresi Kureyşlilerin Allah’a (C.C.) iman etmelerini emreder. Bu sure Kuran-ı Kerim’in 106. Suresidir. Mekke döneminde nazil olan Kureyş suresi toplam dört ayetten oluşmaktadır. Namaz kılarken de zammı sure olarak tercih edilebilecek sure’nin Arapça ve Türkçe okunuşunu ve Türkçe anlamını bulabilirsiniz.

Kur’an-ı Kerim’in yüz altıncı suresidir. Mekke döneminde nazil olmuş ve dört ayetten oluşmuştur. Kureyş kabilesinden bahsedildiği için sure bu ismi almıştır. Surenin ilk ayetinden bu kabile imana davet edilmektedir. Kureyş Suresi faziletleri ile ilgili bazı hadis kaynaklarında önemli bilgiler yer almaktadır. Müslüman âlemi için mühim bir yere sahip olan Kureyş Suresi Arapça Türkçe okunuşu, dinle seçeneği, anlamı, meali ve faziletleri için ayrıntıları inceleyiniz.

Namaz sureleri sıralaması! Namazda hangi sureler okunur? Namaz kılarken okunan zammı surelerİLİŞKİLİ HABERNamaz sureleri sıralaması! Namazda hangi sureler okunur? Namaz kılarken okunan zammı sureler

KUREYŞ SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

  • 1- Li'î lâfi Kurayş'in
  • 2- Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf
  • 3- Felya'büdû rabbe hâzelbeyt
  • 4- Ellezî et'amehüm min cû'in ve âmenehüm min havf

KUREYŞ SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

  • 1- Kureyş'e imkan sağlandığı için,
  • 2- Kışın ve yazın yolculuk etme imkanı sağlandığı için,
  • 3- Hiç olmazsa onun için bu Beyt'in (Kabe'nin) Rabbine kulluk etsinler!
  • 4- Ki kendilerini açlıktan doyurdu ve onları korkudan emin kıldı.

KUREYŞ SURESİNİN TEFSİRİ

Güvenliğini sağlamak için” şeklindeki çeviriye göre bu âyet bir önceki sûrenin devamı gibidir ve cümle, “Ebrehe ve ordusunu helâk ettik” şeklinde tamamlanır. Sûrenin sonunu başına bağlamak da mümkündür; bu takdirde mâna şöyle olur: “... sağladığı için Kâbe’nin rabbine kulluk etsinler.”

Hz. Peygamber’in büyük dedesi Haşim b. Abdi Menâf ve diğer bazı Kureyş liderlerinin, ticaret güvenliğini geliştirmek maksadıyla çevredeki kabile ve devlet ve liderleriyle yaptıkları, kaynaklarda ‘îlâf’ adı da verilen anlaşmalar meşhurdur. Keza Haşim’in, Mekke’nin kutsiyetine saygı duymayan kabilelerden, eşkıya ve çapulcudan şehir halkını korumak için ‘îlâf’ adıyla bir güvenlik uygulaması başlattığı, hatta bu hizmetin finansmanı için mecburi vergi koyduğu bilinmektedir (Çok sayıdaki kaynaklardan bazıları için bk. Mustafa Çağrıcı, Kur’an’ın Geliş Ortamında Ahlâk ve İnsan ilişkileri, s. 167-168/dipnot 132). Yaygın görüşe göre sûrenin başındaki îlâf ile sağlanan bu ticaret güvenliği kastedilmiştir

Prematüre bebek nedir? Kaç haftalık bebek prematüre olur? Prematüre bebek özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Prematüre bebek nedir? Kaç haftalık bebek prematüre olur? Prematüre bebek özellikleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0