Hz. Yunus Peygamber'in tövbe duasının faziletleri nelerdir? Ne anlama gelmektedir?

Hz. Yunus, kavmini doğru yola sevk etmek için Allah tarafından görevlendirildi. Fakat kavminin putperestliğine dayanamayan Hz. Yunus, 37. günde dayanamayıp verilen emre, karşı gelenlerden oldu. Peki Hz. Yunus Peygamber'in yaşadığı olay nedir? Hz. Yunus Peygamber'in tövbe duası nasıl okunur?

Hz. Yunus Asur Devletinin başkenti Ninova'da dünyaya geldi. Halkı putperest ve pagan olan Ninova kentine Allah tarafından peygamber olarak seçilen Hz. Yunus, halkını imana davet etmek için çalıştı. Fakat Hz. Yunus'un davetine icabet etmeyen halkının putperestlik yapmaya devam etmesi onu bunaltmış, onları terk etmek istemesine sebep olmuştur. Allah (c.c) Hz. Yunus'un 40 gün sabretmesini emretmiş bunun üzerine Hz. Yunus, iman etmemekte ısrarcı olan halkına dayanamayıp onları 37. günde terk etmiştir.

Hz. Yunus Peygamberin duası

Hz. Yunus Peygamberin duası

Ninova'dan ayrılmak için bir gemiye binen Yunus Peygamber, bindiği gemiden ağır yük bahanesiyle atılır. Akabinde denizle düşen Hz. Yunus, büyük bir balık tarafından yutulur. Yunus peygamber, Allah'ın emrine uymadığı için cezalandırıldığının farkına varır ve dilinden de gönlünden de şu duayı düşürmez:

Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn

Bu duayı çokça okuyan Yunus Peygamber neticede, ALLAH tarafından affedilmiş ve balığın midesinden çıkarılmıştır.

HZ. YUNUS PEYGAMBERİN DUASININ FAZİLETLERİ

Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn duası, Enbiya Sûresi 87. Ayetinin son kısmında yer alır. Peygamber Efendimiz (SAV) bu duayı mucizevi bulmuştur ve şöyle buyurmuştur:

"Sıkıntıya düşmüş ve başı belâya düçâr olmuş hangi Müslüman bu duayı ederse, Allah Teâlâ mutlaka onun duasını kabul eder."

Hz. Yunus'un duasının mucizevi olması, her Müslüman için geçerlidir. Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn duası, her Müslümanın kalbinden de dilinden de düşürmemesi gerektiği; fazileti, bereketi ve tesiri oldukça yüksek bir duadır.

hz. Yunusun duasının faziletleri

hz. Yunusun duasının faziletleri

DERT VE BELÂYA KARŞI, HZ. YUNUS'UN DUASI!

Herhangi bir sıkıntıya, belâya karşı Allah'a (c.c) kalben dua etmeliyiz.

Hz. Yunus'un duasını kalben okuyan kimselerin, zor hallerden ve sıkıntılardan kurtulacağı umulur.

Hz. Yunus peygamberin duasının Arapça yazılışı, okunuşu ve anlamı:

لَۤا اِلٰهَ اِلَّۤا اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنّ۪ى كُنْتُ مِنَ

Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn

Senden başka ilâh yoktur. Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum. 

BİR YORUM YAPIN 0