Çaresiz ve dardayken okunacak en etkili dualar! En çaresiz anda hangi dualar okunur?

Gündelik hayatı olumsuz etkileyen maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmak için Allah'a dua edip istemek gerekir. Peki çaresiz ve dardayken okunacak en etkili dualar hangileri? İşte maddi ve manevi sıkıntılı anlarda okunacak duaları sizler için araştırdık.

İnsanlar hayatlarının belli dönemlerinde içinden çıkamayacağını düşündüğü bazı sıkıntılardan geçer. Bu gibi durumlarda Allah'a dua edip sadece ondan istemesi, kişiyi sıkıntı ve korkularından alıkoyar. İnsanlar ne kadar güçlü olursa olsun yapabilecekleri sınırlıdır. Dünyadaki bütün imkânlar elinde olsa bile Allah (c.c) izin verdiği ölçüde kısmeti olur. Zor imtihanlara karşı Allah'a sığınan kişi maddi ve manevi sıkıntı ve korkularının üstesinden gelir. Bu sıkıntı ve korkuların üstesinden gelebilmenin en güzel yolu Allah'a dua edip sadece ondan istemektir. Dünya hayatında birçok sınavdan geçen peygamberler, ettiği dualarıyla bizlere en güzel yolu göstermiştir.

Hz. Yunusun duası

Hz. Yunusun duası

HZ. YUNUS'UN BALIĞIN KARNINDAYKEN ETTİĞİ DUA

Bu dünya üzerinde en sıkıntı yaşayan insanlar peygamberler olmuşlardır. Peygamberler tarihinde bilindiği gibi Hz. Yunus (as) bir sefer sırasında denize atıldığında bir balık tarafından yutulmuştu. Böyle bir durum kullar için telafisi mümkün olmayan anı sergiler ancak Allah’a sığınan Hz. Yunus bu zorlu durumdan kurtulmak için şöyle dua etmiştir: "Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn". Hz. Yunus'un bu kurtarıcı duasının anlamı: "Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum."

Tirmizi'den bize bildirilen iki hadiste Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyurmuşlardır: Dert ve bela gelince, Yunus nebinin okuduğu "Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn" zikrini söyleyen, dert ve beladan kurtulur.

sıkıntı anında dua

sıkıntı anında dua

En sıkıntılı anlarda okunacak dua: Hz. SüleymanİLİŞKİLİ HABEREn sıkıntılı anlarda okunacak dua: Hz. Süleyman'ın duası!

HZ. YUNUS'UN DUASI HASTALARA ŞİFA OLUYOR

Hastalanınca bütün tedbirler alındıktan sonra Allah’a sığınırken yapabileceğimiz bir dua vardır. Bir hasta şayet kırk defa "Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn" derse ve iyileşemeden vefat ederse şehit olarak son nefesini verir. (Necatül-musalli)

KORKU VE SIKINTI ANINDA BU DUAYI OKUYUN!

Hem sıkıntıdan hem de korkudan kurtulmak için Hasbiyallahü ve ni'mel vekil sözü okunur. Böyle hissedildiğinde Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh-il-aliyyil'azîm manen çok yardımcı olur. "Kuvvet ve güç sadece büyük ve yüce olan Allah'ın yardımı ile olur. Her şeyi işiten ve size sizden çok daha yakın olan Allah’a dua ediyorsunuz. Allah nerede olursanız sizinle beraberdir" manasına gelir.

sıkıntı ve dardayken edilecek dua

sıkıntı ve dardayken edilecek dua

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) HZ. ALİ'YE ÖĞRETTİĞİ DUA:

Hz. Ali (r.a) sıkıntıların giderilmesi için Peygamber Efendimizin (SAV) öğrettiği duadan şöyle bahseder: "Resul-i Ekrem Efendimiz (SAV) başıma bir sıkıntı geldiğinde bana şöyle demeyi öğrettiler: "Lâ ilâhe illâllâhül halimül kerimü sübhanellahi ve tebarekellahû rabbül-'arşil-'azîm vel hamdûlillahi rabbil alemin." 

Türkçe meali: "Halîm ve Kerîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur. Yüce Arş’ın Rabbi olan Allah’ı her türlü noksan sıfatlardan tenzîh ederim, O ne yüce bir varlıktır. Hamd, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur." (Ahmed)

Vücutta gezen ağrı ne olabilir? “İnatçı Ağrılar İntihara Kadar Götürebiliyor!”

İLİŞKİLİ HABER

Vücutta gezen ağrı ne olabilir? “İnatçı Ağrılar İntihara Kadar Götürebiliyor!”

BİR YORUM YAPIN 3

bedel 2 yıl önce

ya benim olmadı başka çözüm önerileriniz var mı

Toplam 6 beğeni

Şefik Arslan 1 yıl önce

bu cümlelerden inanmadığnız ortada zaten. alay ettiğinizi zannediyorsunuz ama ettiğiniz alayının da bir müddet sonra karşılığını göreceksiniz. Bakara Sûresi / 15.Ayet 15. Allah da onların alaylarına mukâbele eder (hakettikleri karşılığı verir) ve onlara azgınlıkları/isyanları için de (bir müddet) mühlet verir; onlar da (bir ceza olarak) şaşkınca bocalayıp dururlar.

Toplam 0 Beğeni

Berfin 2 yıl önce

Bence her namazdan sonra o vaktım kazası yapılmalı o şekilde zor gelmiyor birikmiş bi şekilde yapıldığı zaman zorsunma oluyor ben o şekilde başlamayı düşünüyorum önemli olan niyet

Toplam 0 Beğeni