Orta namaz nedir ve nasıl kılınır? Orta namaz kaç rekattır?

Son günlerde sosyal medyanın gündeminde olan orta namaz nedir nasıl kılınır konularını Yasemin.com ekibi olarak sizler için araştırdık. Orta namazla ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Ümmet vasfına sahip olan Müslümanlar İslam dini ile şereflendirilmiştir. Allah'ın emirlerini uygularken bazı sorumlulukları da yerine getirmesi gereken Müslümanlar Kur'an'ı Kerim ve hadislerle bilgilendirilmiştir. Kur'an'da geçen namazın İslam'ın beş şartından biri olması üzerine nasıl kılınacağı konusunda Peygamber Efendimiz (SAV) hadislerinde ümmeti için ayrıntılı bilgi vermiştir. 5 vakit namazın içinde yapılması gereken orta namaz olarak nitelendirilen namaz, büyük bir önem taşır. Müslümanların merak ettiği orta namaz (Salat-ı Vusta) hakkında ayet ve hadislerden derlediğimiz ayrıntılı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

ORTA NAMAZIN ÖNEMİ NEDİR?

 

 

 

Allah'ın (c.c) orta namaz hakkında Bakara Suresi 238. ayetinde "Namazlara ve orta namaza devam edin; gönülden boyun eğerek Allah için namaza durun" buyurmuştur. Orta namazın hangi vakte denk geldiği hakkında farklı görüşler olsa da birçok İslam alimi ve Hanefi Mezhebine göre orta namaz günün ortasında kıldığımız ikindi namazıdır. Bir Hadis-i şerifte orta namaz ikindi namazıdır (Ebu Davud, Tirmizi) buyurulmuştur. Ahzab savaşında bir gün Müslümanlar kâfirler yüzünden ikindi namazını kaçırmışlardır. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) "Bizi orta namazdan, ikindi namazından alıkoydular. Allah onların evlerini ve kabirlerini ateş doldursun" buyurdu. Sonra o namazı iki ışâ (akşamla yatsı) arasında kıldı" buyurulmaktadır. Bir başka hadiste de "her kim ikindi namazını (kasden) terkederse ameli batıl olur" (Ahmed Naim) buyurmuşlardır.

Namazların önem sırasını beşer olarak bizler tayin edemeyiz. Bizlere gönderilen ayet ve hadisler ışığında ancak tahmin edebiliriz. Allah'ın insanlığa yolladığı bütün emirler birinci sıradadır. Bizler ancak bunları kabul ederiz.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0