Koronavirüsten vefat eden şehit sayılır mı? Necmettin Nursaçan yanıtlıyor

2020'den bu yana hayatımızda yer eden Covid-19 salgını, varyantlarıyla hızla yayılmaya devam ederken insanlara yaşattığı sağlık problemlerinin yanı sıra vefat sayılarını da artırmakta. Bu durum da kafalara, "Koronavirüsten vefat eden dinimizce şehit sayılır mı?" sorusunu getiriyor. Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Cuma Sohbetleri programında Necmettin Nursaçan yanıtlıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Dünya genelinde 2020 yılından beri Covid-19 ile mücadele devam ediyor. Yeni varyantlarıyla etkisine hız katan koronavirüs salgını sebebiyle vefat oranları da artıyor. Hal böyleyken salgın dolayısıyla vefat eden insanların dinimizce şehit olup olmadığı soruları akıllarda yer etmeye başladı. Bu konu insanlar arasında tartışmaya sebep olurken Kanal 7 ekranlarında her hafta Muhsin Bay'ın sunumuyla izleyiciyle buluşan 'Cuma Sohbetleri' programında Necmettin Nursaçan hadis kaynaklarıyla yanıtlıyor. 

KORONAVİRÜSTEN VEFAT EDENLER ŞEHİT SAYILIR MI?

Peygamber Efendimiz (SAV) o dönemde kitle halinde ölümlere sebep olan veba hastalığından vefat eden kişiler için, "Taun hastalığı, Allah Teâlâ’nın dilediği kimseleri kendisiyle cezalandırdığı bir çeşit azaptı. Allah onu müminler için rahmet kıldı. Bu sebeple tauna yakalanmış bir kul, başına gelene sabrederek ve ecrini Allah’tan bekleyerek bulunduğu yerde ikamete devam eder ve başına ancak Allah ne takdir etmişse onun geleceğini bilirse, kendisine şehit sevabı verilir" şeklinde buyurmuş olduğu hadisini Diyanet İşleri Başkanlığı, günümüzde de dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından vefat edenler için de geçerli görmüştür.

Koronavirüsten vefat edenler şehit sayılır mı?

Koronavirüsten vefat edenler şehit sayılır mı?

BİR YORUM YAPIN 0