Hastalık anında hangi dualar okunmalıdır? Salgın hastalıkta okunacak dualar

İnsanlar herhangi bir sağlık probleminde ya da salgın hastalık durumunda tedavi amaçlı uzman hekimlere başvurmanın yanı sıra dua ile de Allah'tan şifa ister. Peki hastalık anında hangi dualar okunmalıdır? Salgın hastalıkta okunacak dualar nelerdir?

İnsanlar hastalık anında sağlığına kavuşmak için uzman hekimlere başvururken; hastalığın da sağlığın da Allah'tan geldiğinin bilinciyle dua ederek de O'ndan şifa ve yardım ister. Son zamanlarda Google arama motorunda çok aratılan bu konuyu sizler için Prof. Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Efendimiz'in (SAV) dualarıyla yanıtladı. Allah Şuara Suresi'nin 80. ayetinde, "Hastalandığım zaman bana şifâ veren O'dur" buyurmuştur.

"Ve izâ maridtu fe huve yeşfîni."

وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ​

hastalıkta okunacak dua

hastalıkta okunacak dua

HASTALIK ANINDA OKUNACAK DUALAR

Allah kullara Kur'an-ı Kerim ile birçok şifa ayetleri sunmuştur. Bu ayetlerin hastalığa karşı şifa niyetiyle okunması tavsiye edilmiştir. Nitekim sağlık insan için önemlidir. Bir rivayete göre Peygamber Efendimiz (SAV) hastalık anında iki koruyucu manalarına gelen 'Muavvizeteyn' yani Felak ve Nas surelerini okuyup ellerini kendi üzerine sürerdi. Bir başka rivayete göre de Peygamber Efendimiz (SAV) akrabalarının hastalık durumlarında ise "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın" şeklinde dua etmiştir.

"Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame"

"FATİHA SURESİ ŞİFA SURESİDİR"

Geçtiğimiz günlerde dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığını atlatan Prof. Dr. Mustafa Karataş Ülke TV ekranlarında 'Mustafa Karataş ile Güncel Konular' programında hastalık sürecinde okuduğu dualara, "Sabah 7 Fatiha akşam 7 Fatiha okudum. Hiç ihmal etmedim onları sabah akşam okudum. Çünkü hakikaten şifa suresi. Fatiha Suresi'ni Peygamber Efendimiz de (SAV) Ebu Said El Hudri'nin hastalık zamanında sabah akşam 7 kere Fatiha okuduğunu duyunca diyor ki sen bunun şifa ayeti olduğunu nerden biliyorsun" şeklinde değindi. 

salgın hastalıkta okunacak dua

salgın hastalıkta okunacak dua

Bunun yanı sıra Karataş, sağlık sorunları için veya salgın hastalık anında okuması gereken duaları da aktardı.

BİR YORUM YAPIN 0