El Mütekebbir ne demek? El Mütekebbir'in anlamı! El mütekebbir zikrinin faziletleri

El Mütekkebbir ism-i şerifi Allah'ın isimlerinden biridir. Namazlardan sonra ve kandillerde en çok okunan zikirlerden biri olan El Mütekebbir'in anlamı internette en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Peki faziletleri büyük olan El mütekkebir isminin anlamı nedir, El Mütekebbir'in faziletleri nedir? İşte El mütekebbir esması ile ilgili merak edilenler...

Esma-ül Hüsna'da yer alan bütün isimler gönülden zikredildiği takdirde okuyan insana birçok fayda sağlar. El-Mütekebbir (cc) Esma-ül Hüsna’nın bulundurduğu en güzel isimlerden biri olup aynı zamanda çok sayıda fazileti olan bir esmadır. Özellikle kandillerde ve namaz sonrasında okunduğunda insanı rahatlatıp huzur verir. El-Mütekebbir (cc) esması bütün kâinatı yaratan Allah’ın (cc) büyüklüğünü gösteren bir isimdir. Allah’ın büyüklükte eşi ve benzeri olmadığı anlamını taşır. Bu güzel esmanın anlamını, faziletlerini ve bütün ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

El-Cebbar ismi ne demektir? El-Cebbar faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-CebbarİLİŞKİLİ HABEREl-Cebbar ismi ne demektir? El-Cebbar faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Cebbar

EL-MÜTEKEBBİR NE DEMEK?

 

El Mütekebbir (cc) esması Allah’ı bir yönüyle daha bize anlatan zikirlerden biridir. El mütekkebir esmasında: En büyük ve en ulu Allah’tır şeklinde ifade edilmekte. Yaratan’ın bu esması yüceliğin sadece Kendisine(cc) ait olduğunu gösterir. İnsanların çok çalışıp güzel yerlere gelmesi bu ism-i şerifin insanlarda görülen tecellisidir. Bir kimsenin; devlet insanları veya iş insanları veya olduğu yaşadığı yerlerde yükselen insanlara Allah’ın bu isminin tecellisi ile isteklerine ulaşıyor.

El - Mütekebbir esması sadece Allah’a yakışır. Büyüklük taslayan insanlar kibir ehli olurlar. İlk kibir yapan şeytan olmuştur. Bu davranıştan dolayı cennetten ebedi kovulmuştur.  

 Hz. Mevlana bizlere İblisin cennetten kovulmasını şöyle nakletmiştir: 

- "İblis, Hazret-i Adem’e secde etmeyip Allah'ın emrine karşı gelince:  

- Benim zatım ateşten, onunki çamurdandır. Yüksek olanın aşağı olana secde etmesi nasıl yakışık alır?" dedi.

İşte İblis, Allah’a edepsizce karşılık vermesi yüzünden lânete uğradı ve huzur-i ilahiden kovuldu. Üstelik bir de küstahlık edip, kendisini yaratanla cidale kalkıştı." (Fihi Ma Fih, s.159)     

El mütekebbir ne demek

El mütekebbir ne demek

O Allah ki, O'ndan başka İlah yoktur. Meliktir; Kuddûstur; Selam'ır; Mü'mindir; Müheymindir; Azizdir; Cebbardır; Mütekebbirdir. Allah, (müşriklerin) şirk koştuklarından çok Yücedir. (Haşr Suresi, 23. Ayet) 

El mütekebbir zikrinin faziletleri

El mütekebbir zikrinin faziletleri

EL MÜTEKEBBİR ZİKRİNİN FAZİLETLERİ VE FAYDALARI NELERDİR?     

  • - Allah’ın (cc) zatını bizzat anlatan bu ismi şerif zikir yapılırken, tespih çekilirken çokça tercih edilir. İnanılır ki bu ismin yüzü suyu hürmetine kişi düşmanlarına karşı güçlü ve kuvvetli olur. Kendisinde düşmanlarını alt etme gücü bulur. 
  • - El Mütekebbir ismi şerifi çokça zikredildikçe faziletleri görülür. Dünya işlerinde bolluk ve bereketin arttığı görülür. Allah’ın (cc) izni ile anlamını bilerek zikredersek bu dünyada yaşadığımız sıkıntılarımız kaybolur.
  • - El Mütekkebir esması faydalarından biri de musibetlere ve belaya karşı koruyucu olmasıdır.
  • - Bu esmayı okuyan herkes maddi ve manevi anlamda büyük kazanç ve kolaylık elde eder.
  • - Allah'ın 99 isimlerinde biri olan El muktedir'i okunduğunda kişi saygı duyulan bir makama erişir ve insanlar tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kişi olur.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0