Namazı terk etmenin günahı nedir? Namazı aksatmak günah mı?

Müslümanlara farz kılınmış olan namaz İslam'ın şartlarından biridir. Kadınların ve erkeklerin belli bir yaştan sonra mutlaka yerine getirmesi gereken namazı terk etmenin günahı nedir? Namazı aksatmak doğru mudur? Tüm bu merak edilen soruları Kanal 7 ekranlarında Muhsin Bay'ın sunumuyla izleyiciyle buluşan Cuma Sohbetleri programında eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yanıtlıyor.

Müslüman kimselere farz kılınmış İslam'ın şartlarından biri olan namaz ibadetinin, Kur'an'da geçmesinin yanı sıra Peygamber Efendimiz (SAV) hadislerinde nasıl yerine getirilmesi gerektiğini ümmetine tarif etmiştir. Namaz bir teslimiyettir, arınmadır. Müslüman kadınların ve erkeklerin belli bir yaşa geldikten sonra mükellef oldukları namaz ibadeti terk edilirse ne olur? Namazın aksatılması doğru mudur? Çok merak edilen bu sorulara Kanal 7 ekranlarında Muhsin Bay'ın sunumuyla yayınlanan Cuma Sohbetleri programında eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yanıtlıyor. 

Cemaatle kılınan namazın hükmü nedir?İLİŞKİLİ HABERCemaatle kılınan namazın hükmü nedir?

NAMAZI TERK ETMENİN GÜNAHI NEDİR?

Allah namazı önemsemeyen kimseler için Maun Suresi'nde "Dini (Müslümanlığı) yalanlayanı (Din yalandır diyen Ebu Cehil'i) gördün mü? İşte yetimi iten, yoksulu doyurmayı özendirmeyen de O kimsedir. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar, yardıma (zekat, sadaka ve komşu yardımlaşmasına bile engel olurlar" buyurmuştur.

Bu konuda, her cuma Kanal 7 ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Cuma Sohbetleri' programında namazı terk etmek ve aksatmakla ilgili konuşan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ilk olarak Maun Suresi'nden "Feveylün lilmüsallîn. Ellezîne hüm an salâtihim sâhûn" ayetlerini okuyarak konuya şöyle açıklık getirdi:

"Bir gece uyuyalım iki gece uyumayalım, bir gün yemek yiyelim iki gün yemeyelim, bir gün su içelim üç gün su içmeyelim... Olur mu? Suya her gün ihtiyacımız var, yemeye içmeye her gün... Uykuya her gece ihtiyacımız var. Rabbimiz bize farz kılmış beş vakit namazı... Allah'ın ihtiyacı yok bizim ihtiyacımız var. Bu yüzden asla namazı kaçırmamak gerekir, hele kasten namazı terk etmek büyük bir günah olur."

BİR YORUM YAPIN 0