Cemaatle kılınan namazın hükmü nedir?

İslam'ın şartlarından biri olan namazın, cemaatle kılınmasının değeri hiçbir dünyevi işin yerini tutmaz. Bedir savaşında bile cemaatle namazı terk etmeyen sahabe efendilerimizin namazı nasıl kıldıkları bütün Müslümanlara örnek olmuştur. Peki cemaatle kılınan namazın sevabı ne kadardır? Yasemin.com ekibi olarak sizler için araştırdık.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan dinimiz, cemaatle namaz kılmayı önemsemiştir. Nitekim Kureyşliler ve Müslümanlar arasında gerçekleşen Bedir savaşı sırasında bile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve sahabeler namazı cemaatle kılmayı terk etmediği halde üç kat daha fazla orduya sahip olan müşrikler İslam ordusuna karşı üstünlük sağlayamamıştır. Kaynaklara göre Miladi 14 Mart 624'te gerçekleşen Bedir savaşı sırasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve sahabenin cemaatle birlikte kıldığı namazı sizler için ele aldık. 

bedir savaşı nasıl kazanıldı

bedir savaşı nasıl kazanıldı

BEDİR SAVAŞI'NDA CEMAATLE NAMAZ NASIL KILINDI?

624 yılında Müslümanlar'ın ilk savaşı Mekke ile Medine arasında bulunan Bedir kuyularının başında müşriklere karşı olmuştur. Müslüman ordusu 300 civarı kadar askere sahipken Müşrikler savaşa 1000 kişilik orduysa katılmıştı. Namaz vaktinde sahabenin yarısı 150 asker Peygamber Efendimiz'in arkasında (SAV) namaza durdu. Savaş ve sefer sırasında 4 rekatlık namaz ikiye bölünebildiği için ikinci rekata gelip tahiyyatı okuduktan sonra selam verip savaşa geri döndüler. Ardından diğer 150 asker de Peygamber Efendimiz'in (SAV) arkasında cemaat olup namazın 3. ve 4. rekatlarını kıldı.

cemaatle namaz kılmanın önemi

cemaatle namaz kılmanın önemi

Orta namaz nedir ve nasıl kılınır? Orta namaz kaç rekattır?İLİŞKİLİ HABEROrta namaz nedir ve nasıl kılınır? Orta namaz kaç rekattır?

CEMAATLE NAMAZIN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Peygamber Efendimiz (SAV) cemaatle namaz kılmanın fazileti üzerine, "Cemaatle kılınan namazın sevabı, yalnız başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir" buyurmuştur. (Buhari) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in bu hadisinden yola çıkarak kendilerine tabi olan sahabe Efendilerimiz (as) cemaatle kılınan namazın önemini bildikleri için savaşta bile olsalar cemaati terk etmedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0