Ramazan Ayı'nda hangi zikir ve tespihler çekilir? Ramazan Ayı zikir ve tespihleri

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı'nda çekilecek zikir ve tespihleri sizler için araştırdık. Kadınların da özel günlerinde çekebilmesi uygun görülen zikir ve tespihlerleri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Ramazan Ayı'nda hangi zikir ve tespihler çekilir? İşte Ramazan Ayı zikirleri...

Müslümanların sabırsızlıkla beklediği on bir ayın sultanı Ramazan Ay geldi. İslam'ın beş şartından biri olan oruç ibadeti Ramazan Ayı'nda gerçekleştirilmesi Müslümanlara farz kılınmıştır. Ramazan'ı dolu dolu geçirmek için oruç ibadetinin yanı sıra manevi duyguları da güçlü tutmak gerekir. Dolayısıyla Ramazan ayını tam anlamıyla yaşayabilmek için Peygamber Efendimizin'in (SAV) hadisleri doğrultusunda tespih çekip zikirler edilebilir. Tespihlerin farklılık gösterdiği Ramazan Ayı için Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde, "Ramazan'da her kim tesbih ya da tehlil ve tekbir getirecek olursa, gece ve gündüz perdesi ile örtülünceye kadar sevabını yazmak üzere o kişileri 70 bin melek karşılar" buyurmuştur. Bu rivayete göre Ramazan Ayı'nda oruç ibadetinin yanında tespih ve zikir çekmek büyük bir öneme sahiptir. Peki Ramazan Ayı'nda çekilecek tespihler ve zikirler nelerdir?

ramazan ayında çekilecek zikirler

ramazan ayında çekilecek zikirler

RAMAZAN AYI'NDA ÇEKİLECEK ZİKİRLER

Peygamber Efendimiz (SAV) mahşer günü en mutlu olacak kişinin durumu ile ilgili şöyle müjdeliyor: "Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, Lâ ilâhe illallah diyendir" (Buhârî, İlim, 33; Rikâk 51) buyurmuştur. Hatırlamak ve hatırlatmak anlamına gelen zikirlerin sevapları artıracağı umulur. Öyle ki Efendimiz (SAV), "En faziletli zikir 'Lâ ilahe illallah', en faziletli dua da 'Elhamdülillah' demektir." (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz (SAV) "Ramazan günlerinde zikirle meşgul olanlar mağfiret edilir, o günlerde Allah’tan dilekte bulunanlar da eli boş dönmezler." (Kenzü'l-Ummâl, 8:464) buyuruyor.

ramazan ayında çekilecek tespihler

ramazan ayında çekilecek tespihler

Teravih namazının faziletleri! Teravih namazının günlere göre sevaplarıİLİŞKİLİ HABERTeravih namazının faziletleri! Teravih namazının günlere göre sevapları

RAMAZAN AYI'NDA ÇEKİLECEK TESPİHLER

1-10 gün arası 100 kere: Ya Erhamerrahimin (Ey iman edenlerin en merhametlisi) 

11-20 gün arası 100 kere: Ya Gaffarez Zünüb (Ey günahları bağışlayan)

21-30 gün arası 100 kere: Ya Atikarrikab (Ey iyileri koruyan) 

günlere göre çekilecek tespihler

günlere göre çekilecek tespihler

RAMAZAN AYI'NDA GÜNLERE GÖRE ÇEKİLECEK TESPİHLER

Pazartesi günü: Her ibadetin ardından "La havle vela Kuvvete illa billa hüvel aliyhül azim" (Bütün güç ve kuvvet yalnızca Allah'ın yardımıyla elde edilir.) tespihi çekilmelidir. 

Salı günü: "Cezallahü anna Muhammeden sallallahü Teala Aleyhi ve sellem ma hüve ehlül" (Allah bize Hz. Muhammed'e layık olma mükafatı versin.) salavatı çekilmedir.

Çarşamba günü: "Estağfirullahel Aziyme ve etübü leyh" (Allah'a istiğfar eder, beni affetmesini dilerim.) tövbe istiğfar tespihi çekilmelidir.

Perşembe günü: "Sübhanallahi vebihamdihi Sübhanellahil Aziym" (Allah büyüktür ve onu hamd ile tespih ederim.) tespihi çekilmelidir.

Cuma günü: "Allah" tespihi çekilmelidir.

Cumartesi günü: "La ilahe illallah" tevhidi çekilmelidir.

Pazar günü: "Ya Hayyu Ya Kayyum" tespihi ile Allah'ın isimleri zikredilmelidir.

BİR YORUM YAPIN 1

misafir 11 ay önce

Zikir, Allah'ın kelamını yaymak, peygamberin sünnetine uymak, islamiyetin faziletini yaymaktır. Oturduğu yerden, budist hint boncuğu çekip yapılanı zikir sananlar. Allah C.c. asla miskinliği oturduğu yerden diliyle zikretmeyi değil islamın zikrini istiyor. Ama siz budist ayini gibi olanı tercih ediyorsunuz, hangimiz haklı öbür dünyada anlarız.