Ruj sürmek orucu bozar mı? Diyanet bilgisine göre oruçluyken ruj sürmek...

Müslümanların sabırsızlıkla beklediği Ramazan Ayı'nın gelmesiyle birlikte orucu bozan ve bozmayan durumlar araştırılan konular arasında yer almaya başlamışken ruj sürmek orucu bozar mı konusu en çok merak edilenler arasında oldu. Ruj sürmek orucu bozar mı? Diyanet bilgisine göre oruçluyken ruj sürmek orucu bozar mı? Tüm detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

Mübarek üç ayların sonuncusu olan on bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle yüzler gülmeye başladı. Gelişiyle sevindiren gidişiyle Müslümanları hüzne boğan, bereketin ve bolluğun olduğu, insanlar arasındaki paylaşımı ön planda tutan Ramazan'da oruç tutmak farz kılınan ibadetlerdendir. Yeme ve içmenin kısıtlandığı bu ayda oruç, kişiyi nefsani duygulardan da uzak tutar. Bu özelliğiyle Müslümanların manevi duygularını güçlendiren oruç ibadetinin tam anlamıyla yerine gelmesi için bir takım detayların gör ardı edilmemesi gerekir. Bu durumda oruç tutarken özellikle kadınların kişisel bakımları için günlük hayatlarında uyguladıkları makyaj malzemelerine dikkat etmeleri gerekir. Hal böyleyken ruj sürmek orucu bozar mı sorusu akıllara gelmeye başladı. Ruj sürmek orucu bozar mı? Bugünkü yazımızda sizler için araştırdığımız ruj sürmek orucu bozar mı sorusunu, Diyanet kaynaklarıyla ele aldık.

Parfüm sıkmak orucu bozar mı? Diyanet bilgisi ile oruçluyken deodorant ve parfüm sıkmak...İLİŞKİLİ HABERParfüm sıkmak orucu bozar mı? Diyanet bilgisi ile oruçluyken deodorant ve parfüm sıkmak...

ruj sürmek orucu bozar mı

ruj sürmek orucu bozar mı

RUJ SÜRMEK ORUCU BOZAR MI?

Ramazanın gelmesiyle beraber özellikle kadınlar tarafından en çok merak edilen konular arasında olan makyaj yapmak ve ruj sürmek orucu bozar mı sorusu oluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, herhangi bir besin değeri taşımayan makyaj malzemeleri orucu bozmazken ruj sürmek orucu riske atabilir. Ramazan Ayı'nda Müslümanlara farz olan oruç ibadetinin tam anlamıyla yerine gelmesi için bazı hassas noktalara dikkat etmek gerekir. Bunlardan biri de kadınların kişisel bakım için kullandıkları krem ve bazı makyaj malzemeleri orucu bozmasa da ruj sürmek aynı oruca zarar verebilir. Nitekim sürülen ruj ağız yoluyla yanlışlıkla mideye ulaşırsa oruç bozulur. 

Ağız yoluna rujun tadının veya parçasının ulaşmadığı durumlarda oruç bozulmaz. Dolayısıyla oruçluyken ruj süren kadınların daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Foto süper 2 yıl önce

Domuz yağı türevleri kullanılsa da mı? Aaaa. bir yaşıma daha girdim.

Toplam 1 beğeni