El-Gaffar ne demek? El-Gaffar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Gaffar...

Allah'ın (c.c) 99 isimlerinden biri olan El-Gaffar esması 'daima affeden', 'kullarının günahlarını örten' demektir. Başka bir tabirle 'ayıp ve kusurlarını bağışlayan' anlamını da gelen El-Gaffar isminin çok merak edilen faziletleri nelerdir? El-Gaffar ismiyle ilgili tüm detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Allah'ı (c.c) somut duygularımızla hissedemesek de ona yakın olabilmek ve onu tanıyabilmek için ismi şeriflerini zikretmek bizlere büyük bir fırsattır. Hepsinin ayrı ayrı manaları olan Esmaül Hüsna'dan Müslümanlar El-Gaffar ismiyle affedilmeyi diler. Arapçada 'ğafere' kelimesinden türeyen 'örttü, perdeledi, bağışladı' anlamlarını taşıyan El-Gaffar ismi 'günâhları çok örten, mağfireti çok olan, kullarının günahlarını pek çok bağışlayan' demektir. Allah (c.c) Kur'an-ı Kerim'de 'Gaffar' sıfatını geçirdiği Taha Suresi'nin 82. ayetinde, "Şüphesiz ki ben (Allah'a) yönelen, iman edip iyi iş(ler) yapan, sonra da doğru yolda olan kimseyi çok bağışlayıcıyımbuyurmuştur.

وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِّمَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَى

"Ve inni le gaffarun li men tabe ve amene ve amile salihan summehteda."

Cenab-ı Hak, Gaffar olduğunu birçok ayetlerde bildirmiştir. Allah (c.c)  Hicr Suresi'nin 49. ayetinde Hz. Muhammed'e (SAV), "Kullarıma haber ver, ben çok bağışlayıcıyım, kesintisiz Rahmet sahibiyim." buyurmuştur. Bunun üzerine Allah (c.c) Zümer Suresi'nin 53. ayetinde, "De ki: Ey kendilerinin aleyhinde (günahta) haddi aşanlar, Allah'rn rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü Allah bütün günahları mağfiret eder. Şüphesiz ki O, çok mağfiret edici, çok esirgeyicidir" buyurmuştur. 

El-Gaffar ne demek

El-Gaffar ne demek

EL-GAFFAR İSMİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın 99 sıfatlarından biri olan El-Gaffar isminin Kur'an'da geçmesinin yanı sıra Peygamber Efendimiz de (SAV) hadisleriyle ümmetine aktarmıştır. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur:

"Hayatım kudret elinde olan Allah'a yemin olsun ki, siz günah işlemezseniz. Allah sizi dünya sahnesinden giderir ve (sizin yerinize) başka bir ümmet getirir: Onlar, günah işlerler sonra Allah'tan bağışlanmalarını isterler. Allah da onları mağfiret eder, bağışlar" (Müslim, Tevbe,1 1; Tirmiî, Cennet, 3)

El-Musavvir ne demektir? El-MusavvirİLİŞKİLİ HABEREl-Musavvir ne demektir? El-Musavvir'in faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Musavvir...

el-gaffar ismi faziletleri

el-gaffar ismi faziletleri

Allah'ın (c.c) El-Gaffar ismini zikreden kişinin;

  • Düşmanlara karşı galip gelmesi,
     
  • Zorbalıktan kurtulması,
     
  • Tövbelerinin kabul olması,
     
  • Sıkıntıdan kurtulup huzura kavuşması umulur.

El-Gaffar esması bizlere sonsuz merhametini ve af dilendiği vakit Allah'ın tövbe kapılarını açacağını söyler. Mânevî kirlerden, günahlardan temizlenmek için her defasında bizlere fırsat sunan Allah Teâlâ'ya istiğfar etmeli, mağfiret ve bağışlanma dilemeliyiz.

Duyu bütünleme ya da duyusal oyun nedir? Duyu bütünleme etkinlikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Duyu bütünleme ya da duyusal oyun nedir? Duyu bütünleme etkinlikleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0