2022 yılında Suudi Arabistan kaç Hacı adayı kabul edecek?

Pandemi nedeniyle hac ziyaretlerine kısıtlama gelmişti. Suudi Arabistan 2022 yılı için kaç Hacı adayı kabul edeceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bu yıl hacca gidecek kişi sayısına ilişkin açıklama yaptı. Biz de Yasemin.com ekibi olarak İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy ile Hac ve Umre üzerine konuştuk. Peki 2022 yılında Suudi Arabistan kaç Hacı adayı kabul edecek? İşte detaylar..

2020 yılından beri dünyayı etkisi altına almış olan Covid-19 salgını nedeniyle yaşam standartları değişti. Mesafe tedbirleri kapsamında alınan kısıtlamalar, insan sayısına aza indirilen mekanlarla kalmadı, Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olan Kabe ziyaretleri için de önlemler alındı. Birçok Müslümanın gitmek için can attığı Kabe, pandemi öncesine göre çok az insanı ağırladı. Hac ve Umre görevlerini yapmak isteyen Müslümanlar tüm imkanlarıyla Kabe'ye kavuşma arzusundayken, pandemide alınan önlemler hayal kırıklığı yaşanmasına sebep oldu. Ancak 2 yıl üzerine beklenen müjdeli haber geldi. Suudi Arabistan 2022 yılı için kaç Hacı adayını kabul edeceğini açıkladı.

Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERKuran-ı Kerim'de geçen oruç ayetleri nelerdir? Ramazan ve oruçla ilgili ayetler

1 MİLYON HACI ADAYI KABUL EDİLECEK!

Son 2 yıla göre verilen rakam tüm dünyadaki Müslümanlara az da olsa umut ışığı oldu. Bu yıl için dünyadan 1 Milyon Hacı adayının kabul edileceği açıklandı. Konu hakkında Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak daha aydınlatıcı bilgiler için İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy'a sordu.

Şensoy, "Öncelikle 2 yıl aradan sonra böyle bir haberin oluşması bile bizler için özellikle hacca ve umreye gönül bağlamış olanlar ya da gitmek için sırada beklemiş olanlara güzel bir haber ve müjde" ifadeleriyle şöyle devam etti:

65 YAŞINI GEÇMİŞ OLANLAR HACCA GİDEMEYECEK!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bu yıl hacca gidecek kişi sayısına ilişkin şöyle açıklama yaptı:

"En son hacca götürdüğümüz miktarın hiç olmazsa yarısı kadar olur diye tahmin ediyorum ama bu benim arzum. Hazır bekleyen şu anda 84 bin kardeşimiz var. Diyelim ki 30 bin, 40 bin kişi (kontejan) geldi. Bu 84 binden, ilk 30 bini ya da ilk 40 bini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız."

Öte yandan Erbaş, 65 yaşını geçmiş olanların bu yıl hacca gidemeyeceklerini de belirtti.

BİR YORUM YAPIN 1

Vahim 1 yıl önce

Hac babanızın malı ya istediğiniz gibi kullanın.Mescid-i Akasayı her müslüman ziyaret edebilir. Ancak Mekke medine için çok zor.Muhakkak bir gurubla kontrol altında olmassan vize yok...Yaşasın cehennem..