Fakirullah Oruç Baba! Oruç Baba Türbesi hikayesi

Ramazan ayının ilk ve son gününde ziyaretçi akınına uğrayan Oruç Baba Türbesi hakkında tüm merak edilenleri derledik. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak, sirke ile oruç açmasıyla tanınan Oruç Baba'nın türbesini sizler için ziyaret etti. İşte tüm ayrıntılarıyla Oruç Baba Türbesi...

Ramazanın ilk ve son gününde Müslümanlar sirke ile oruç açma geleneğini günümüzde de sürdürüyor. Bir rivayete göre; Şeyh Mustafa Zekayi Efendi olarak bilinen Oruç Baba'nın Ramazan ayının ilk günü orucunu Hızır Aleyhisselâm ile birlikte sirke ve ekmekle açtığına inanılır. Bunun yanı sıra, Oruç Baba'nın yani Şeyh Mustafa Zekayi Efendi'nin, Üsküdar Muhafızı Bursa Yenişehir Beylerbeyi İbrahim Paşa'nın oğlu olduğu bilinir. Şeyh Mustafa Zekayi Efendi, hayatı boyunca birçok dini eğitim almış ve birçok tarikat öğretilerinden geçmiştir. Öte yandan Oruç Baba'nın tüm ömrünü oruç tutarak geçirdiği bilinmektedir.

Oruç Baba Türbesi

Oruç Baba Türbesi

Oruç Baba kimdir? Oruç Baba türbesi nerede ve nasıl gidilir?İLİŞKİLİ HABEROruç Baba kimdir? Oruç Baba türbesi nerede ve nasıl gidilir?

ASKERLERİN BABA'SI ORUÇ BABA

Asker tarafından sevilen Evliya Oruç Baba'nın Türbesini Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sizler için ziyaret etti.

Askerlerin Babası Oruç Baba

Askerlerin Babası Oruç Baba

Bir rivayete göre Oruç Baba'nın İstanbul fethine katılan askerlerden biri olup, diğer askerlere su dağıtmakla görevli olduğu söylenir. Kıtlık zamanında bile askerlerin su ihtiyacını karşılayan Oruç Baba, askerler tarafından çok sevilir ve kendisine 'baba' diye seslenilirdi. Evliya olarak bilinen Oruç Baba, sadece sirke ve su ile sahur yapıp oruç açtığı için zamanla 'Oruç Baba' ismini almıştır.

BİR YORUM YAPIN 0