Tokatlı Mehmed Efendi Hazretleri! Mehmed Efendi Tokadi Hazretleri Türbesi hikayesi

Aziz Mahmûd-ı Urmevî’nin müridi olan Tokatlı Mehmed Efendi Hazretleri ve türbesi hakkında tüm merak edilenleri araştırdık. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak Mehmed Efendi Tokadi Türbesini sizler için ziyaret etti. İşte Mehmed Efendi Tokadi hakkında tüm detaylar...

Kâbe'de kıldığı ilk sabah namazından sonra dikkatini çeken bir derviş grubunun zikir halkasına katılan ve meclisin şeyhinin Ahmed Yekdest-i Cüryânî olduğunu öğrenen Mehmed Emin bunun üzerine ona intisap ederek üç yıl kadar yanında bulundu. 1117 (1706) yılı hac mevsiminin sonunda şeyhinden izin alarak İstanbul'a dönen Mehmed Emin, o yıllarda Şehzadebaşı Camii'nde dersler verdi. Bunun yanı sıra Tokatlı Mehmed Emin, Halvetî şeyhi Îsâ Mahvî Efendi ve Nûreddin Sünbülî’nin sohbetlerine katıldı.

MEHMET EMİN TOKADİ HAZRETLERİ TÜRBESİ

Aziz Mahmûd-ı Urmevî’nin müridi olan Tokatlı Mehmed Efendi Hazretleri Türbesi'ni ziyaret eden Yasemin.com Müge Çakmak, Mehmed Efendi hakkında tüm merak edilenleri aktardı.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'un dört manevi bekçilerinden Telli Baba! Telli Baba Türbesi...

Mehmed Emin Tokadi Hazretleri Türbesi

Mehmed Emin Tokadi Hazretleri Türbesi

Mehmed Emin Tokadi Hazretleri, İmâm-ı Rabbânî’nin Mektûbât’ının Müstakimzâde tarafından Türkçe’ye tercümesini sağlayan Mehmed Emin, İstanbul Nakşibendî-Müceddidîliği’nin XVIII. yüzyıldaki en önemli temsilcisidir. 

Ramazan ve kandillerin ziyaret mekanı Merkez Efendi Türbesi hikayesi

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ve kandillerin ziyaret mekanı Merkez Efendi Türbesi hikayesi

BİR YORUM YAPIN 0