Kurban kesme şartları neler? Kadınlar kurban kesebilir mi?

Mali şartları el veren Müslümanlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı. Bayram namazından sonra ifa edilen ibadette genellikle erkekler görevi üstlenirken kadınların da kurbanını kendisinin kesip kesemeyeceği akılları kurcalayan sorular arasında yer aldı. Peki kadınlar kendi kurbanını kesebilir mi? Tüm detaylarıyla haberimizde...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Gerek maddî gerekse manevi her türlü yakınlığı ve yakın olmayı kuşatacak bir anlam yelpazesine sahip olan kurban, Allah'a yaklaşılan şeyi, özel olarak da Allah'a yakınlık sağlamayı ifade eder. İslamiyet'in iki bayramından biri olan Kurban Bayram'ında kurban kesmek Hanefi mezhebine göre vaciptir. İmkânı olan bütün Müslümanların kesmesi gereken kurban için kitabımız Kur'an-ı Kerim'de ayetler vardır. Allah, Hac suresinin 37. ayetinde "Fakat unutmayın ki, onların ne etleri Allah'a ulaşır, ne de kanları. Fakat O'na ulaşan, yalnızca sizin iyi niyet ve samimiyetinizdir. İşte bu amaçla onları sizin yararınıza sunuyoruz ki, O'nun sizi doğru yola iletmesine karşılık, O'nun şanını yüceltip tekbir getiresiniz diye. Öyleyse güzel davrananları müjdele." Genelde erkekler kurbanları keserler. Peki, kadınlar da bu ibadeti ifa edebilir mi? Haberimizde bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Kadın kendi kurbanını kesebilir mi

Kadın kendi kurbanını kesebilir mi

Kurban eti nasıl kesilir? Dana eti nasıl kesilir? Kurban eti kesmenin yöntemleri...İLİŞKİLİ HABERKurban eti nasıl kesilir? Dana eti nasıl kesilir? Kurban eti kesmenin yöntemleri...

KADINLAR KENDİ KURBANINI KESEBİLİR Mİ?

Erkekler yaratılış itibariyle kadınlara göre daha güçlü bir yapıya sahiptirler. Bu sebeple kurban bayramlarında daha çok erkekleri kurban kestikleri görülür. Bu dini bir zorunluluk değildir. Kurban kesecek kadar kendilerinin fiziksel güce sahip olduğunu düşünen kadınlar da bu işi yapabilir.

Kurban bayramı

Kurban bayramı

Ancak, kadın veya erkek fark etmeksizin kurban keserken bazı şartlar oluşturulmalıdır. Kurban kesimine geçmeden önce ilk olarak besmele çekilmelidir. Hayvanın gözleri kapandıktan sonra eziyet çekmemesi için kullanılan malzemeler temiz ve yeni bilenmiş olmalıdır. Bu şartları karşılayabilecek kadın veya kadın veya erkekler kurban kesebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Kurbana narkoz verilerek kesmek uygun mudur? İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy açıklıyor

Kurban Bayramı için en keskin bıçaklar! En kaliteli bıçak modelleri 2023

İLİŞKİLİ HABER

Kurban Bayramı için en keskin bıçaklar! En kaliteli bıçak modelleri 2023
Kurbanlık nereden alınır? İstanbul'da kurbanlık hayvan nereden alınır?

İLİŞKİLİ HABER

Kurbanlık nereden alınır? İstanbul'da kurbanlık hayvan nereden alınır?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0