Kabe'den müjde! Etrafını çevreleyen bariyerler kaldırıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Suudi Arabistan tarafından Kabe'nin etrafına konulan bariyerler, Umre mevsiminin başlamasıyla beraber kaldırıldı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Haremeyn İşleri Başkanlığı, hacı adaylarına Kabe ile ilgili bir duyuruda bulundu. Umre mevsiminin başlamasıyla eş zamanlı olarak Kabe'yi çevreleyen bariyerlerin kaldırıldı. Koronavirüs kısıtlamalarının kademe kademe kaldırıldığı Kabe'de hasret sona ermişken, etrafını çevreleyen bariyerlerin kalkması da hacı adaylarına rahat bir ibadet için nefes oldu.

Haremeyn İşleri Başkanlığı, bariyerleri kaldırma çalışmalarını sosyal medya hesabından paylaşarak tüm dünyaya gösterdi. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Haremeyn) İşleri Genel Başkanı ve Kabe imamı Abdurrahman es-Sudeysi de yaptığı yazılı açıklamada, "Umre mevsiminin başlamasıyla birlikte Kabe'yi çevreleyen bariyerlerin kaldırılmasının onaylandığını" aktardı.

Kabe etrafındaki bariyerler kaldırıldı

Kabe etrafındaki bariyerler kaldırıldı

MÜSLÜMANLARIN İBADETLERİ KOLAYLAŞACAK

Sudeysi, bariyerlerin kaldırılması ibadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlara kolaylık olacağını söyledi.

Kabe

Kabe

İLK KEZ 2020'DE KONUMUŞTU

Suudi Arabistan yönetimi Kabe'nin etrafına bariyerleri, 2020 yılında koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında koymuştu. COVID-19 salgınının seyrine göre dönem dönem kaldırılıp yeniden konulan bariyerler, 2022 hac mevsiminde de Kabe'nin çevresindeydi.

Ece Seçkin'den sonra şimdi de Uzi sahnede saldırıya uğradı!

İLİŞKİLİ HABER

Ece Seçkin'den sonra şimdi de Uzi sahnede saldırıya uğradı!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0