Rebiülevvel ayı ne demektir? Rebiülevvel ayında hangi dualar okunur?

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber'imiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif ettikleri gün olan Mevlid Kandilini içeren Rebiülevvel ayı başladı. Hicri takvimin üçüncü ayı çok faziletlidir. Kutlu doğumla birlikte başlayan müjdelerin ve mübarek olayların silsilesinin gerçekleştiği bu ay doğru ibadetlerle geçirilirse çok kazançlıdır. Peki Rebiüllevvel ayı hangi ibadetlerle geçirilmelidir?

Hicri takvimin üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayı başladı. Manevi birçok özel günü içinde bulundurması hasebiyle Müslümanlar'ın beklediği ay geldi. 16 Eylül 2023 tarihinde başlayan ay 15 Ekim 2023 tarihinde sona erecek. Rebiülevvel ayının en göze çarpan özelliği alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif ettikleri yani doğduğu günü barındırmasıdır. Manevi atmosferin arşlarda geçtiği aydaki özel günler nelerdir? Rebiülevvel ayı neden önemlidir? Rebiülevvel ayında hangi ibadetler yapılmalıdır? Bütün bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Rebiülevvel ayı

Rebiülevvel ayı

En faziletli Mevlid kandili ibadetleri! Mevlid kandilinde okunacak dua ve zikirler!İLİŞKİLİ HABEREn faziletli Mevlid kandili ibadetleri! Mevlid kandilinde okunacak dua ve zikirler!

REBİÜLEVVEL AYINDAKİ ÖZEL GÜNLER
 

  1. Mevlid kandili Rebiülevvel ayının 11. gecesinde başlar ve 12. gününde kutlanır. Bu günde bütün Müslüman insan ve cinlerin peygamberi Hz. Muhammed (SAV) doğmuşlardır. 2023 yılında 26 Eylül Salı günü idrak edilecektir.
     
  2. Müslümanların hicreti de Rebiülevvel ayında başlamıştır. Rebiülevvel ayının ilk gününden başlayan hicret sekizinci gününde Kuba'da Kuba mescidi inşası ile devam etmiştir.
     
  3. Kuba'dan 12 Rebiülevvel'de Medine'ye hareket başlamıştır. Önce Ranuna vadisinde cuma namazı kılınmıştır ve Medine'ye ulaşılmıştır.
     
  4. Rebiülevvel ayında Mescid-i Nebevi'nin inşasına başlanmıştır.
     
  5. Yine Rebiüllevvel ayında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ahirete irtihal etmişlerdir.

    Rebiülevvel ayındaki özel günler
    Rebiülevvel ayındaki özel günler

 REBİÜLEVVEL AYINDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Yukarıda saydığımız özel günler sayesinde Rebiülevvel ayı çok kıymetli duruma gelmiştir. Rebiülevvel ayında yapılacak ibadetler çok faziletlidir. Faziletli ayda yapabileceğimiz ibadetleri sizler için araştırdık. Rebiülevvel ayına özel dua veya ibadet yoktur ancak Hz. Peygamber'in (SAV) yaptığı dua ve ibadetler yapılabilir. Günahlardan kurtulmak için bol bol tövbe-i istiğfar etmeli, nafile ibadetlere güç yettikçe yer vermeli. Kaza olan oruç veya namaz varsa eksikler tamamlanmalı. Sadaka vererek ve bol bol salavat getirerek özel günlerden yararlanılmalı. Allah'a (cc) verdiği bütün nimetler için şükretmeli.

Rebiülevvel ayı ibadetleri nelerdir

Rebiülevvel ayı ibadetleri nelerdir

REBİÜLEVVEL AYINDA HANGİ DUALAR OKUNUR?

En'am suresinin her gün devamlı olarak okunması mümkün olmadığı hallerde, Rebiülevvel ayının ilk gecesi, 12. ve 18. geceleri mutlaka okunmalıdır.

- 1000 Salavat (Kim 1000 Salavat çekerse, Muhafaza altında olacaktır)

- 70-700 "Estağfirullah"

- 100-1000 kelime-i Tevhid

- 100-1000 İhlas-ı Şerif

- 40 kez "Ya Munkizel halka – "O helak olanların Kurtarıcısı"

- 100 kez "La ilahe illa ente Subhaneke, inni küntü minez-zalimin. Ya Celil Ente Allah; Ya Celil Ente Allah; Ya Celil Ente Allah; Ya Celil Ente Allah; Ya Celil Ente Allah; Ya Celil Ente Allah

Penaten kremin cilde faydaları neler? Penaten krem nasıl kullanılır? Penaten krem fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Penaten kremin cilde faydaları neler? Penaten krem nasıl kullanılır? Penaten krem fiyatı
Hesaplı okul alışverişinin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Hesaplı okul alışverişinin püf noktaları

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0