Ölünün ardından yemek dağıtmak caiz mi? İslam'da cenaze sahibi yemek vermek zorunda mıdır?

Özellikle Türk toplumu için yemek davetleri örf ve adet haline geldi. Peki ölünün ardından yemek dağıtmak caiz mi? Kanal7 ekranlarında yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Karataş programında 'İslam'da cenaze sahibi yemek vermek zorunda mıdır?' sorusunu yanıtlandı. Tüm ayrıntılarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

Türk örf ve adetlerinde eve gelen misafirlere yapılan hizmet çok önemli ve özeldir. Bu adet cenaze sahibi kişilerden de beklendiği zaman rahatsız edici durum alabiliyor.  Acısını yaşayamayan ev sahibi o zorlu günler için ikram düşünmesi uygun görülmemiştir. Cenaze sahibinden teferruatlı bir ikram beklemek usulen son derece yanlıştır. O kişilerin acısını hafifletmek için komşular, akrabalar veya arkadaşlar bir kaç gün yemek sorumluluklarını üstlenebilir. Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın Kanal 7 ekranlarında sunduğu Muhabbet Kapısı programında seyircilerden gelen 'Ölünün ardından yemek dağıtmak caiz mi? İslam'da cenaze sahibi yemek vermek zorunda mıdır?' soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtlandı. 

Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan

Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan

Prof. Dr. Mustafa Karataş cenaze sahibinin yemeği düşünmemesi gerektiğini ve bu süreçte yakınlarının en az üç gün o ailenin beslenme ihtiyaçlarının gidermesinin daha doğru olduğunu söyledi. Taziyeye gelen insanların cenaze sahibinden ikram beklemesinin son derece yanlış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Karataş zorlu günlerde cenaze sahiplerine olabildiğince yardımcı olunmasının gerektiğini belirtti.

PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ'IN CEVABI:

 

Cenazenin yüzünü açıp bakmak caiz mi? Ölünün yüzüne kimler bakamaz? Ölen eşe bakılır mıİLİŞKİLİ HABERCenazenin yüzünü açıp bakmak caiz mi? Ölünün yüzüne kimler bakamaz? Ölen eşe bakılır mı

İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İstanbulkart mobilden vizeleme...

İLİŞKİLİ HABER

İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İstanbulkart mobilden vizeleme...

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Vcd 1 yıl önce

Aksine cenaze evine yemek getirilir, Düğün deyilki yemek dağıtılsın