Prof. Dr. Mustafa Karataş'tan 6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili sert tepki!

İsmailağa’ya yakın olduğu iddia edilen vakfın başkanı olan Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında evlendirdiği iddialarıyla ilgili bir tepki de ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş'tan geldi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğraması iddiasına ilişkin dava açılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşşel ile anne Fatıma Gümüşel’in "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istemişti. 

6 yaşındaki çocuğa istismar iddiasına yönelik davada kritik bir gelişme yaşandı. Kadir İstekli ve Yusuf Gümüşel hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hem eski eşi hem de babası tutuklandı.

BİR TEPKİ DE CANLI YAYINDA PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ'TAN GELDİ!

Kanal 7'de ekranlara gelen Nursel Tozkoparan’ın sunduğu Muhabbet Kapısı programında vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Karataş yaşanan bir olayla ilgili canlı yayında açıklama yaptı. 

Karataş, "Resmi nikah olmadan biz hocalar nikah kıymayız, kıymamalıyız. Hocalara da buradan çağrı ediyorum, bütün diyanet hocaları, ilahiyat hocaları, cami hocaları, kimse resmi nikah yoksa dini nikahını kıymayın kardeşim. Kanun öyle zaten suç. Suç olmasının da bir manası var, o da doğrudur. Maalesef, istismara açık bir kapı oluyor. Kadın mağdur oluyor. Bugün yaşadığımız olaylar gibi... İşte altı yaşında, dokuz yaşında, on yaşında çocuklar babaları kızın haberi olmadan vesaire... Oldu ya da olmadı ama mahkemeler oluyor. İşte suçlanan insanlardan hapis yatanları görüyoruz, istismar edenleri görüyoruz. Cinsellikle ilgili, tacizle ilgili, istismara asla göz yummamalıyız. Buna da dinden referans aramak en büyük günahlardan biridir. Din böyle bir şeyi tavsif etmez. Sen altı yaşındaki çocuğu satacaksın, din de buna diyecek ki ne güzel yapmış fetva böyle Bunu hiçbir hoca söyleyemez, vicdan sahibi söyleyemez. resmi nikah olmadan, on sekizini doldurmadan, kızların görüşünü almadan da... ya bu hayvan mı? Başlık parası, ne vereceksin? İki öküz vereceksin, süt parası bilmem ne, bunlar yanlış." diyerek sert tepki gösterdi. 

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 12

Cafer 1 yıl önce

Ortada ilicingir oyunu dönüyor babanın ifadesi ortaya çıktı 17 yaş diyor ortada dönen laf 6 yaş sözlerde çelişki var doğrusu mahkemede ortaya çıkar.

Toplam 7 beğeni

Ali Osman 1 yıl önce

Bir meczubun ve işgüzar bir psikiatristin İslam ve müslüman düşmanlığı yaparak kurguladıklarına inandığım senaryo üzerinden ailesine ileri geri konuşmak bir müslüman'a hemde kendine hoca diyen bir kişiye yakışıyor mu? Tut ki aile herşeyi ispat etti kızının yalan söylediği ortaya çıktı söyledikleriniz geri alınır mı? Hocalara tavsiyem çenelerini tutup davanın sonucunu beklemeleri. Allah C.C. kimsenin iftirasına maruz bırakmasın.

Toplam 17 beğeni

Osmanlı 1 yıl önce

18 yaş devlet kanunuda sen bir ihoca olarak kuranda nerde var 18. Buluğ çağı geçmiş herkes evlenebilir. Sen önce ilkokul çağına inmiş herkesin normal gördüğü dizilerde bile işlenen sevgili kavramına bu kadar hiddetlen. Çocuğa hangi kesim olursa olsun cinsel bakan sapıktır. Lgbt gösterisinee 5 yaşında çocuğa makyaj yapıldı. 23 nisan gösterilerinde konsamatris kıyafleri giydirildi. Sen nerdeydin demezlermi

Toplam 17 beğeni

Ali 1 yıl önce

Allah isla etsin sizi

Toplam 4 beğeni

abdulbaki 1 yıl önce

mahkemesi yapılan bir husus hakkında böyle konuşmakta sana yakışmadı. iddia sahiplerinin islam düşmanlığı biliniyor. her seçimden önce aynı hususlar ortaya çıkarılıyor. mesele mahkemede tescillenmeden atıp tutmak ta senin değerini gösterdi

Toplam 12 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun