Hisse senedi almak caiz mi? Borsadan hisse alım satımı günah mı? Diyanet'ten açıklama geldi

Borsa'dan hisse satın almak isteyen yatırımcılar, borsadan hisse alım satımının günah olup olmadığını araştırıyor. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, herkes tarafından merak edilen bu soruyu yanıtladı. Hisse senedi almak caiz mi? Borsadan hisse alım satımı günah mı? İşte Diyanet'in açıklaması...

Bir şirketin anaparasının eşdeğer parçalarından biri olarak tarif edilen 'hisse senedi' son zamanlarda vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bir şirkete ait hisse senedini satın alan kişilerin o şirketin ortakları arasında olduğu anlamına gelen hisse alım satımının dinen caiz olup olmadığı merak konusu oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nca yapılan açıklamayla konuya dair tüm sorular yanıt buldu.

hisse senedi almak caiz midir

hisse senedi almak caiz midir

Bankaların daha çok müşteri çekmek için yaptıkları promosyonlar caiz mi?İLİŞKİLİ HABERBankaların daha çok müşteri çekmek için yaptıkları promosyonlar caiz mi?

"BORSADAN HİSSE ALMAK CAİZ DEĞİL!"

Diyanetin bildirisine göre; Borsadan hisse almak caiz değil. Buna göre borsada bulunan hisseleri bloke edecek olan ve hayali satışlarda borsada spekülatif dalgalanmalara yol açacak olan satışlar dini anlamda sakıncalı olarak nitelendirilmiştir. Ayrıca Diyanet bu durumun; insanı aldatıp kandırmaya, ekonomiyi sahte hamlelerle sıkıntıya sokmaya götürdüğünü söylüyor.

borsadan hisse senedi almak caiz mi

borsadan hisse senedi almak caiz mi

Sonuç olarak, İslam dinine aykırı ticaret yapan kuruluş ile kurumların hisse senetlerini almak ve satmak, ayrıca tamamıyla faize odaklanmış olan hisselerin de alım ve satımını yapmak caiz değildir.

BİR YORUM YAPIN 0