Namaz kılarken gülünce abdest bozulur mu? Namaz kılarken gülmek namazı bozar mı?

İslam'ın şartlarından biri olan namazı kılarken Allah'ın (cc) huzuruna çıkılır. Allah'ın (cc) huzuruna çıkarken bazı kurallara riayet edilmesi zorunludur. Rabbimiz (cc) bunları bizlere Hz. Muhammed (SAV) aracılığıyla bildirmiştir. Namazdan önce ve namaz sırasında dikkat edilmesi gerekenler arasında namaz kılarken gülmemek vardır. Peki namaz kılarken gülünce ne olur? Ankara il müftüsü Dr. Hasan Çınar cevabı...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İslam'ın şartlarından biri olan namaz her akla baliğ Müslümana farzdır. Çok önemli olan namaz kabre girince ilk sorulan sorular arasında olacaktır. Namaz kılarken Rabb'imizin (cc) huzuruna çıktığımız için son derece dikkatli olmamız gerekir. “Muhakkak ki sizden biri namaz kılarken (aslında) Rabbiyle özel olarak konuşmaktadır...” (Buhârî) Son derece önemli ve kıymetli olan ibadeti ifa ederken bazı kurallar vardır. Namazdan önce olduğu kadar namaz sırasında da riayet edilmesi gereken bir takım kurallar mevcuttur. Bunlardan birisi de namaz sırasında gülmenin namazı bozup bozmadığıdır. Haberimizde Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar'ın yazılı beyanını ve Necmettin Nursaçan'ın cevabını bulabilirsiniz.

NAMAZDA GÜLMEK ABDESTİ VE NAMAZI BOZAR MI?

Namazdayken tuvaletin gelmesi! Abdest bozulmasın diye sıkışık abdestle namaz kılınır mı?İLİŞKİLİ HABERNamazdayken tuvaletin gelmesi! Abdest bozulmasın diye sıkışık abdestle namaz kılınır mı?

ANKARA İL MÜFTÜSÜ DR. HASAN ÇINAR'IN CEVABI

Dr. Hasan Çınar'a gelen sorular arasında namazda gülmek namazı ve abdesti bozar mı yer alıyor. Dr. Çınar'ın cevabına aşağıda ulaşabilirsiniz.

İbadetlerde ve özellikle namazda aslolan ciddi, samimi ve ihlaslı olmak, Rabbimizin huzurunda huşuyla namazı kılmaktır. Ve kulun, Allah’a (cc) en yakın olduğu secdede, yani alnını ayakları hizasına koyduğu anda huzuru tatmasıdır. 

Ama namaz içinde istemeyerek te olsa gülme olursa ;

- Tebessümle gülen yani güldüğünü kendisi bile işitmeyenin namazı da, abdesti de bozulmaz. 

- Eğer yanındakiler değil de kendisi duyacak kadar güldüyse, namazı bozulur ama abdesti bozulmaz. Namazını yeniden kılması gerekir.

- Eğer namaz içinde gülmesi yüksek sesle olur ve yanındakiler de işitirse hem namazı ve hem de abdesti bozulur. Yeniden abdestini alır ve namazını iade eder.

İlk buluşma kombini nasıl yapılır? İlk buluşmada ne giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

İlk buluşma kombini nasıl yapılır? İlk buluşmada ne giyilir?

BİR YORUM YAPIN 0