El-Veliyy (cc) ne demek? El-Veliyy faziletleri nelerdir? Neden zikri yapılır?

Evreni ve içindekileri yaratan Allah'ı (cc) tanımak için başvurulan kaynaklardan biri Esma-ül Hüsna'dır. Hiç bir zaman O'ndan (cc) yardım isteyen hüsrana uğramamıştır. Çünkü Allah (cc) duayı bir şekilde kabul etmiştir. Hemen yerine getirmiştir veya ertelemiştir, ya da ahirete saklamıştır. El-Veliyy esması hürmetine mümin kullarına yardım eder mi? Yardımlar bu dünyayla sınırlı mıdır, ahirette kimlere yardımcı olur?

Allah'ı (cc) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) yolladığı kitap, Kuran-ı Kerim ile tanıyabiliriz. Kuran-ı Kerim'de bulunan güzel esmalarının hepsi Esma-ül Hüsna başlığı altında toplanmıştır. En güzel isimlerden birisi de EL-Veliyy'dir (cc). El-Veliyy (cc) esması sayesinde bu dünya da herkes bizi bıraksa da öyle bir yardım eli vardır ki bütün dünya bir araya gelse o yardımı durduramayacağını anlarız. El-Veliyy ismiyle yardımı çok uzak yerlerde aramayız çünkü Allah (cc) bizlere çok yakındadır çünkü Müslümanların kitabı Kuran- Kerim'de Kaf suresinin 16. ayetinde şöyle der:

"İnsanı biz yarattık. Onun için, nefsinin kendisine neler fısıldadığını, neler telkin ettiğini de biz pek iyi biliriz. Çünkü biz ona şahdamarından daha yakınız."

Haberimizde El-Veliyy (cc) esmasının anlamını ve faziletlerini, neden tespih çekerken tercih edildiğini ve Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçtiğini bulabilirsiniz.

EL-VELİYY (CC) NE DEMEK?

El-Veliyy (cc) ne demek?

El-Veliyy (cc) ne demek?

Allah (cc) sevdiği kullarının her daim yardımcısıdır. Hem ahir dünyada en büyük dostumuz ve yardımcımız hem de ahirette tek yardımcımız. İman edenlerin velisi olan Allah (cc) onları her zaman başarıya ulaştırır. "Andolsun ki sizleri biraz korku, biraz açlık, mallardan, canlardan ve meyvelerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele! (Bakara suresi /155. ayet)" Hayattayken zorluklarla karşı karşıya kalsak da iman ettiysek sonunda müjdeye nail olacağız. Yardım her zaman dilimizin ucunda. Dua ettiğimizde asıl dostumuz ("Allah gerçek dosttur." (Şura Suresi / 9. Ayet)) El-Veliyy esmasının tecellisiyle bize yardımcı oluyor. Dünya'da eğer bir kimse ağır imtihanlarla sınanıyorsa bile Rabbimiz'e (cc) iltica etmekten asla vazgeçmesin çünkü yardım mutlaka bizi bulacaktır. En hayırlı zamanı Allah (cc), o kişi bilmese bile, onun için zamana ayarlamıştır.

El-Kerim (c.c) ne demektir? El-Kerim isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kerim...İLİŞKİLİ HABEREl-Kerim (c.c) ne demektir? El-Kerim isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kerim...

EL-VELİYY (CC) NEDEN ZİKİR YAPARKEN
TERCİH EDİLİR?

Zikir ve dua

Zikir ve dua

  • Sürekli zikrini yapan kimse kendisini ​yaratan ve sonsuz nimetlerle donatan Allah'ın biiznillah, veli bir kulu olmasına vesiledir.
     
  • Korkulardan emin olmak için El-Veliyy (cc) zikri tavsiye edilir.
     
  • Herhangi bir durumdan korkulursa ve bundan dolayı yardım talep edilirse El-Veliyy esmasının zikri önerilir çünkü gerçek dostumuz sadece bizi yaratan ve sonsuz nimetlerle donatan Allah'ımızdır (cc).  “Allah iman edenlerin Velî’sidir, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin dostları ise tağutlardır, onları aydınlıktan karanlıklara götürürler…” (Bakara suresi / 257. Ayet)

ALLAH (CC) KİMLERE YARDIM EDER?

El-Veliyy (cc) esmasına mazhar olan kişi Allah'ın (cc) koruması altına aldığı kişidir. El-Veliyy (cc) esmasının tecellisiyle koruma altına aldığı kulunun nefsiyle baş başa bırakmaz.

Allah

Allah

Ahir dünyada Allah (cc) Kendi'sine sığınan herkese yardımcı olur. "…Kim Allah'a dayanırsa Allah ona yeter." (Talak Suresi / 3. Ayet) Rabbimiz çok şiddetli kıyamet gününde bu yardımını sadece mümin kullarına yapacaktır. "...Allah, iman eden kullarının Veli'sidir. Kafirlerin ise velisi yoktur..." ( Muhammed Suresi / 11. Ayet )

Zayıf karne getiren çocuğa nasıl davranılmalı? Kötü karne getirmenin nedenleri

İLİŞKİLİ HABER

Zayıf karne getiren çocuğa nasıl davranılmalı? Kötü karne getirmenin nedenleri
Kalp krizinin belirtisini gösteren kulaktaki o detaya dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Kalp krizinin belirtisini gösteren kulaktaki o detaya dikkat!

BİR YORUM YAPIN 0