Geline vadedilen mehir ne zaman ödenir? Evliyken mehir ödenir mi?

İslam'da kadınların hakkına son derece önem verilir. Bir nikah kıyıldığı zaman erkek hanımına önceden belirlenen mehrini verir. Mehir kadının hakkıdır ve erkek bunu ödemek durumundadır. Mehir Allah'ın (cc) emri ile zorunlu olmuştur. Mehir konusunda karıştırılan konulardan biri de kadınların ne zaman mehir hakkına sahip olacağıdır. Necmettin Nursaçan Kanal 7'de yayınlanan programında mehir konusuna açıklık getirdi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İslamiyet'te kadınların hakkına son derece önem verilir. Gelin kızlar anne ve baba evinden nikahla çıkarken onları güvence altına alınması için damatlar bir takım zorunluluklara tabi tutulmuştur. Bunlardan biri de mehirdir. Mehir miktarına gelin ve damat aralarında konuşarak karar verirler. Bugün size iyi ve temiz nimetler helâl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin yiyeceği size helâldir; sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Gayri meşrû ilişkide bulunmak veya gizli dost tutmak şeklinde değil de meşrû bir nikâhla evlenmek şartıyla mümin kadınlardan iffetli olanlar ile sizden önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar -mehirlerini verdiğiniz takdirde- size helâldir. Kim inanmayı reddederse ameli kesinlikle boşa gider. O, âhirette de hüsrana uğrayanlardandır. (Mâide Suresi / 5. Ayet) Mehrin ödenme zorunluluğu bilinir ancak bu mehir ne zaman ve nasıl ödeneceği hakkında bazen yanlış bilgilere ulaşılabilir. Diyanet İşleri Eski Başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan Kanal 7'de ekrana gelen programında bu karışıklığa açıklık getirdi. Haberimizde mehir ne zaman ödenir sorusunun cevabını Necmettin Nursaçan'dan görebilirsiniz.

NECMETTİN NURSAÇAN'IN MEHİR HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI

Mehir nedir? Mehir olarak ne istenir, miktarı ne kadar olmalı? Mehir verilmezse..İLİŞKİLİ HABERMehir nedir? Mehir olarak ne istenir, miktarı ne kadar olmalı? Mehir verilmezse..

MEHİR NE ZAMAN ÖDENİR?

Gelin ve damat

Gelin ve damat

Mehir evlenmeden önce erkeğin kadına verdiği bir hediyedir. Ödenme zamanı geldiğinde insanlar bazen ihtilafa düşerler. Kadınların mehir hakkında sadece boşanınca sahip olacağını düşünenlerin son derece hatalı olduğunu belirttikten sonra kadınların hakkı olan mehri ne zaman ve nasıl ödenmesini gerekir. Erkeklerin mehrin bir miktarını evlenirken ödemesini gerektirdiğini kalan kısmı da evlilikleri boyunca taksitle verebilir. Ölüm veya boşanma durumlarında erkeklerin sorumluğu olan mehir ödemesi kesinleşir.

BİR YORUM YAPIN 0