Selden en az etkilenmek için okunacak dualar!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'da sağanak yağış sonrası yaşanan sel afetinde konteyner ve çadır kentlerde yaşayan binlerce insanı etkiledi. Yüzyılın afeti olarak nitelendirilen depremden sonra evlerini terk etmek zorunda olan vatandaşlar sel afetiyle mücadele ediyor. Peki selden en az etkilenmek için okunacak dualar nelerdir?

Asrın felaketi olarak da nitelendirilen 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında konteyner kentlere yerleştirilen binlerce insan bir doğal afetle daha sarsıldı. Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya meydana gelen sel felaketinin yanı sıra bir de Gaziantep, Kilis'te süper hücre adıyla tanımlanan; ceviz büyüklüğünde dolu, fırtına, şiddetli gök gürültüsü ve şimşekler korkuttu. İmtihan için geldiğimiz dünya da afetler sonrasında yaşanılabilecek olası olumsuzluklar için tedbir almamız bizlere emredilmiştir. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! (Bakara suresi / 155. ayet) Öyle ki bazı insanlar yaşadıkları afetler sonrasında Sana iyilik dokunursa, bu onları fenalaştırır, bir musibet isabet edince ise: "Biz önceden tedbirimizi almıştık" derler ve sevinç içinde dönüp giderler. (Tevbe suresi / 50. ayet) Fiziki tedbirler alındıktan sonra dua ederek korunma niyetimizi ve istediğimizi tamamen göstermek için sel gibi yaşanacak doğal afetlerden korunma dualarına başvurabiliriz. Haberimizde sel gibi yaşanacak doğal afetlerden korunma duasını bulabilirsiniz.

Zelzele için Zilzal suresi okunuşu! Zilzal suresi ne için okunur?İLİŞKİLİ HABERZelzele için Zilzal suresi okunuşu! Zilzal suresi ne için okunur?

SEL AFETİNDEN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tüm insanlığı her konuda rahatlatmıştır. Sel gibi insanların durdurmaya gücü yetmeyeceği doğal afetlerden korunmak için dua önermiştir. Kaza ve beladan korunmak için Efendimiz  (SAV) “Bir kimse her gün sabah akşam şu duayı üç defa okursa, ona kaza bela gelmez. Bismillahi hayril Esmâi. Bismillahillezî lâ yedurru ma’a’smihi şey’ün fil ardı velâ fissemâi ve hüves Sem’îul Alîm. (Ebu Davud) buyurmuşlardır. Afetlerden korunmak için okunan duanın Türkçe meali ise “O Allah’ın ismiyle (akşamladım) ki, O’nun ismiyle birlikte ne yerde, ne de gökte hiç bir şey zarar veremez. O ki hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir” şeklindedir.

Adıyaman

Adıyaman

Kaza bela ve felaketlerden korunmak için hangi dualar okunur?İLİŞKİLİ HABERKaza bela ve felaketlerden korunmak için hangi dualar okunur?

Sahabelerden Ebû'l-Yeser'den (r.a.) gelen bir rivayete göre Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Allah'ım binâ yıkıntısından, uçuruma düşmekten sana sığınırım. Allah'ım boğulmaktan, yangından ve (aşırı) yaşlılıktan sana sığınırım. Ölüm sırasında şeytanın beni çarpmasından sana sığınırım. Senin yolundan ayrılarak ölmekten sana sığınırım. Zehirlenip ölmekten sana sığınırım. (Üzüntü içinde ölmekten Sana sığınırım.) (Ebû Dâvud) duasını etmiştir.

BİR YORUM YAPIN 0