Ramazan ayı günahlardan arınmak için bir fırsat mıdır? İlahiyatçı Yazar A. Rıza Temel anlatıyor

On bir ayın sultanı Ramazan nihayet geldi. Müslümanların büyük sevinçle beklediği Ramazan ayı için Hz. Peygamberin "Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır" hadisi şerifiyle ramazan ayının önemine dikkat çekilmiştir. Peki Ramazan ayı günahlardan arınmak için bir fırsat mıdır? İlahiyatçı Yazar A. Rıza Temel'in anlatımıyla...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'da Müslümanlar yalnızca yemeden içmeden kesilerek oruç tutmaz aynı zamanda kötülüğü de terk etmek için çabalarlar. Adeta kötülüklerin def olduğu iyiliklerin yarıştığı bu ay için Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde, faziletine inanılarak tutulan Ramazan orucunun, kişiyi geçmiş günahlarından arındırdığını vurgulamıştır. Üç ayların sonuncusu olan ve İslamiyet için oldukça önemli bir yere sahip olan ve Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu Kadir Gecesi'ni de barındıran Ramazan ayını iyi değerlendirmek; adeta sevapta yarışmak için yapılan ibadetleri artırmak gerekir. Ramazan ayının günahlardan arınmak için bir fırsat olduğunu belirten İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel, Peygamber Efendimizi (SAV)'in "Bir insan Ramazan'a girer de kendini affettiremezse eyvahlar olsun" hadisiyle konuya ilişkin bilgilerini Yasemin.com'a aktardı.

Ramazan ayı

Ramazan ayı

RAMAZAN AYI GÜNAHLARDAN ARINMAK İÇİN BİR FIRSAT MI?

Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'ın "Ramazan ayı günahlardan arınmak için bir fırsat mı?" sorusu üzerine İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel, bu mübarek ayda Kur'an'la buluştuğumuzu ve yönümüzü dünyadan ahirete çevirme fırsatımızın olduğunu belirterek Ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

BİR YORUM YAPIN 0