Ramazan mukabelesi 6. gün! Kuran-ı Kerim'in 6. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Kainattaki tek hak kitap Kuran-ı Kerim'in mukabelesi çok faziletlidir. Asr-ı saadet zamanından bu yana gelen geleneğin sevabı çok fazladır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) her Ramazan ayında birbirlerine Kuran okuyarak mukabele ederlerdi. Bu haberimizde Ramazan'ın 6 günü mukabelesini ele aldık. İşte Ramazan mukabelesi 6. günü!

Mukabele Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) zamanından günümüze kadar gelen çok faziletli bir ibadettir. Diyanet İşleri Başkanlığı mukabele için "Bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesi" anlamına geldiğini söylemiştir. Mukabele Peygamber Efendi'mizin (SAV) önemli sünnetlerinden biri olduğundan dolayı mükafatı çok fazla olan bir ibadettir. Peygamberimiz (SAV):

 "Her hangi bir topluluk Allah’ın evlerinden birinde toplanır da Kur’an-ı Kerim’i okurlar ve aralarında müzakere ederlerse mutlaka, üzerlerine kalp huzuru, gönül ferahlığı iner. Allah’ın rahmeti kendilerini kaplar, melekler kendilerini kuşatır ve Allah da onları kendi katındakiler içerisinde anar." (Müslim) buyurmuştur.

Kuran-ı Kerim'in 6. cüzü Kitap'ın temel konuları hakkında bize bilgi veriyor. Gıdanın helalinin nasıl anlaşılacağı ve denge bilinci konuları da 6. cüzde yer alıyor. Haberimizde Kuran-ı Kerim'in 6. cüzünün nasıl yazıldığını ve anlamını bulabilirsiniz. Mushaf'ta 101. sayfada başlayan 6. cüz 120. sayfada son bulur. Nisa suresinin son 28 ayetini ve Maide suresinin tamamını 6. cüzde görebilirsiniz. Hocamızın seslendirmesiyle 6. cüz aşağıdadır.

KURAN-I KERİM 6. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

Ramazan mukabelesi 5. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 5. gün! Kuran-ı Kerim'in 5. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 7.gün! Kuran-ı Kerim'in 7. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 7.gün! Kuran-ı Kerim'in 7. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0