Ramazan mukabelesi 9. gün! Kuran-ı Kerim'in 9. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan aylarında her sene Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (as) birbirlerine sesli şekilde Kuran'ı tilavet ederlerdi. Sevabı tahmin edemeyecek kadar fazla olan ibadet asrı saadet zamanından günümüze kadar gelmiştir. Ramazan ayı aynı zamanda Kur'an ayı olarak da anıldığı için bu ayda insanlar Kuran'a sımsıkı sarılırlar. 9. gün 9. cüz tilavetini haberimizde bulabilirsiniz.

Müslümanlar şu an yaşadığımız dünyanın geçici ve ahir olduğunu bilirler. İmtihan dünyasında olduklarının bilincinde oldukları için asıl dünyaya göç etmeden olabildiğince fazla sevap biriktirme telaşına girerler. Sevap kazanmak için başvurulacak kaynaklardan biri de Ramazan ayında inmeye başlayan Kuran-ı Kerim'dir. Rabbimizin (c.c) kelamı olan Kuran'ı okumak çok faziletlidir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bu konuda "Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir." (Tirmizî) buyurmuşlardır. Müjdeli haber sonrasında Ramazan-ı Şerif'i bir fırsat olarak değerlendirmek çok isabetli bir karar olur. Mukabele yapmak için en güzel zamanlardan biri olan Ramazan'da sizler için bugün 9. cüz hakkında haber hazırladık. Mushaf'ın 161. sayfasında başlayan 9. cüz 180. sayfada son buluyor. A'raf suresinin 88. ayetiyle başlayan cüz 206. ayetiyle biter ve sonra Enfal suresinin 41. ayetine kadar yer verir. Vacip olan tilavet secdesinin yapılacağı ilk secde ayeti 9. cüzde yer alır. 

Şüphesiz Rabbin katındaki (melek)ler O’na ibadet etmekten büyüklenmezler. O’nu tespih ederler ve yalnız O’na secde ederler. (A'raf suresi / 206. Ayet) 

9. cüzün Arapçasını, Türkçesini ve tilavetini haberimizde bulabilirsiniz. 

KURAN-I KERİM 9. CÜZ SESLİ OKUNUŞU 

Ramazan mukabelesi 8. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 8. gün! Kuran-ı Kerim'in 8. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 7.gün! Kuran-ı Kerim'in 7. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 7.gün! Kuran-ı Kerim'in 7. cüzünün yazılışı ve okunuşu
Ramazan mukabelesi 10. gün! Kuran-ı Kerim'in 10. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 10. gün! Kuran-ı Kerim'in 10. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0