Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı? İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel anlatımıyla...

Oruçluyken dikkat edilmesi gereken ve orucu bozan durumlar araştırılmaya devam ederken en çok sorulan sorulardan bir tanesi de "Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı?" oldu. Yeme içmenin yanı sıra iradenin de önemli olduğu Ramazan ayında, diş çektirmenin orucu bozup bozmadığı sorusunun cevabını İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel, Yasemin.com mikrofonuna anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı, Hz. Muhammed (SAV)'e peygamberliğin geldiği ve İslamiyet'in son din olarak kabul edildiği Ramazan ayında Müslümanlar, sabah ezanından akşam ezanına kadar yeme içmeden kesilir; bununla beraber diline ve gözüne de hakim olarak nefis terbiyesi yapması da oldukça önemlidir. Her yıl Ramazan ayında büyük bir hassasiyetle tutulan oruç hakkında birçok Müslüman araştırma yapıyor. 'Orucu bozan durumlar'dan "Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı?" sorusu, bu mübarek ayda diş problemi yaşayan kimseler tarafından en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel yanıtladı.

oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı

oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı

Sahur sırasında ezan okunurken yemek, içmek oruca bir kaza getirir mi?İLİŞKİLİ HABERSahur sırasında ezan okunurken yemek, içmek oruca bir kaza getirir mi?

ORUÇLUYKEN DİŞ ÇEKTİRMEK ORUCU BOZAR MI?

Vatandaşların Ramazan ayında en çok arattığı konulardan biri olan "Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı?" sorusuna İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel şöyle yanıt verdi:

"Bu iğne ve morfin mevzi olduğu için, serum gibi gıda besleyici özelliği olmadığı için onlar orucu bozmaz. Burada dikkat edilecek şey kanı yutmasın tükürsün yeter. Onun dışında morfin kesinlikle orucu bozmaz."

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0