Ramazan mukabelesi 19. gün! Kuran-ı Kerim'in 19. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Hz. Muhammed (SAV) aracılığıyla bütün insanlığa yayılan Kuran-ı Kerim hak din İslam'ın kitabıdır. İçindekilerden akla baliğ bütün Müslümanlar sorumludur. Kuran-ı okumak, anlamak ve içindeki her bir ayetle amel etmek gerekir. Ahir dünyada huzur veren, sonsuz hayatta kurtuluşa vesile olan kitabın 19. cüzü haberimizde.

Müslümanlar yaşadığımız dünyanın geçici ve asıl yaşamın ahirette olduğunu bilirler. Bu gerçekten dolayı sayılı nefeslerini verdikleri ahir dünyada ellerinden geldikçe sevap kazanmaya çalışırlar. Sevap hanemizin genişlemesine vesile olacak en güzel amellerden biriside Kuran-ı Kerim'i okumaktır. “Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” (Tirmizî) Haberimizde ideal müminin sıfatlarını sıralayan ayetleri içeren 19. cüz yer alıyor. Aynı zamanda sanal gündemin etkisinde kalmayan ideal müminin rehberinin Kuran ve sünnetler olduğunu belirtiyor. Kuran-ı Kerim'in 361. sayfasında başlayan 19. cüz 380. sayfasında son buluyor. Furkan, Şuara ve Neml surelerinden oluşan 19. cüz aynı zamanda  okuduktan sonra tilavet secdesi vacip olan iki secde ayetine de ev sahipliği yapıyor: 


Onlara, “Rahmân’a secdeye kapanın denildiğinde “Rahmân da nedir? Senin bize emrettiğine mi secde edeceğiz?” derler ve bu onların nefretini artırır. (Furkân sûresi / 60. Ayet)

 “Göklerde ve yerde gizli olanı ortaya çıkaran, sizin gizlediğiniz ve açığa vurduğunuz şeyleri bilen Allah’a secde etmesinler diye (şeytan onları yoldan çıkarmış.)” (Neml sûresi / 25. Ayet)

Haberimizde Kuran-ı Kerim'in 19. cüzünün yazılışını ve okunuşunu hocamızın tilavetiyle bulabilirsiniz.

KURAN-I KERİM 19. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

Ramazan mukabelesi 18. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 18. gün! Kuran-ı Kerim'in 18. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 18. gün! Kuran-ı Kerim'in 18. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 18. gün! Kuran-ı Kerim'in 18. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0