Ramazan mukabelesi 20. gün! Kuran-ı Kerim'in 20. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Asrı saadet zamanından gelen en faziletli ibadetlerden biriyle karşınızdayız. Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) her sene Ramazan ayında uyguladıkları mukabele, 1500 yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve yüksek ihtimalle ahirete kadar sürecek en güzel sünnetlerden biridir. Ramazan aylarında ibadetlerin sevabının kat ve kat fazla olduklarını bilen ve Efendimizi (SAV) örnek almak isteyen müminler mukabele yaparlar.

Alemlere rahmet olarak gönderilen, Allah'ın (c.c) habibi, Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) her sene birbirlerine karşılıklı Kuran-ı Kerim'i tilavet ederlerdi. Allah’ın iki elçisi, Kur'an-ı Kerîm’i birbirlerine okumak (mukabele etmek) üzere Ramazan ayında her gece bir araya gelmekteydi. (Buhari) Şeytanlar zincire vurulmuşken, sevaplar oluk oluk yağarken Müslümanlar ahirete irtihal etmeden Ramazan ayını ellerinden geldikçe çok değerlendirirler. 

"Ramazan ayı girince Cennet kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapanır ve merede-i şeyâtîn zincire vurulur." (Buhari)

Hem Allah'ın (c.c) kelamını okuyarak hem de Peygamber Efendimiz'in sünnetini yerine getirerek fazlasıyla sevap kazanacaklarını müminler Ramazan ayının faziletinden faydalanmak için mukabeleye başvururlar. Bugün Kuran-ı Kerim'in 381. sayfasında başlayan ve 400 sayfasında bulunan 20 cüze yer verdik. Neml suresi, Kassas suresi ve Ankebut suresini içeren 20. cüz Hz. Musa'nın (a.s) ve Hz. Muhammed'in (SAV) rehberliğini anlatırken, iman ve fedakârlığında birbiriyle yan yana olduklarını gösteriyor. 

KURAN-I KERİM 20. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

BİR YORUM YAPIN 0