Namaz kılmanın sağlığa faydaları nelerdir? Bu yönü bilinmiyor: Kanserden bile koruyor

İmanın 5 şartının biri olan ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in hadislerinde buyurduğu gibi dinimizin direği olan namazın insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan bilimsel çalışmalarda namazdaki hareketlerin asfeksi, nevroz, trahom, sırt ağrıları, kabızlık ve kanser gibi hastalıklardan koruduğu ispatlandı. Peki namaz kılmanın sağlığa faydaları nelerdir? İşte namazın insan vücudundaki olumlu etkileri...

İslamiyet, koyduğu her kural ve yasakla; yapılması farz kılınan ibadetlerle insan sağlığına önem verir. Hicretten bir buçuk yıl kadar önce Mi'râc gecesinde farz kılınmış olan namaz, Müslümanlarca Allah'ın emri olduğu için yerine getirilir. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde namazın önemine "Namaz dinin direğidir, kim onu dosdoğru kılarsa dinini ayakta tutmuş olur, onu terk eden de dinini yere vurmuş olur." ifadeleriyle değinmiştir. Namaz ibadetinde, okunan sureler ruhu dinlendirirken aynı zamanda kıyam, rukü ve secde hareketlerinin kişinin iç ve dış organları için oldukça faydalı olduğu ortaya çıkmıştır. Buradan da anlaşılıyor ki Allah (c.c) her şeyi insanın faydasını gözeterek yaratmış ve bazı eylemleri yasaklamış bazılarını ise farz kılmıştır. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda namazın asfeksi, nevroz, trahom, sırt ağrıları, kabızlık gibi hastalıklara karşı iyi geldiği ortaya çıktı. Bunun yanı sıra Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Ulusal Işın Teknolojisi Merkezi'nde yapılan bir bilimsel araştırma, secde etmenin insanı kanserden koruduğunu ortaya çıkardı.

Namaz kılmanın sağlığa faydaları nelerdir

Namaz kılmanın sağlığa faydaları nelerdir

Teheccüd namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Teheccüt namazı kılınışıİLİŞKİLİ HABERTeheccüd namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Teheccüt namazı kılınışı

NAMAZ KILMAK KANSERDEN KORUYOR!

Araştırma sonuçları, secdenin hamile kadınlar için de oldukça yararlı olduğunu gösterdi. Ceninin şekil bozukluğuna uğramasını engellediğini, bunun yanında yine birçok bedensel ve psikolojik hastalıklara iyi geldiği tespit edildi.

Işın Teknolojisi Merkezi Bölümü Başkanı Biyoloji profesörü Muhammed Ziyaeddin Hamid, bu çağda insanların her yönden elektromanyetik dalgalara maruz kaldığını ve bu nedenle daha fazla ışın aldığını belirterek, vücutta biriken bu yükün mutlaka dışarı atılması gerektiğini bildirdi. Hamid aynı zamanda namazın, elektromanyetik dalgaların en çok sebep olduğu hastalıklardan olan kanser olasılığını en aza indirdiğini de dile getirdi.

Bilimsel araştırmaların insan boyunun küçüldükçe elektromanyetik dalgalara uğrama oranının daha da azaldığını gösterdiğini söyledi. Böylelikle yedi azanın yerle teması sonucu enerji boşalımı gerçekleşiyor.

Sabah namazı kaç rekat ve sabah namazı nasıl kılınır?İLİŞKİLİ HABERSabah namazı kaç rekat ve sabah namazı nasıl kılınır?

Namaz kılmanın faydaları

Namaz kılmanın faydaları

NAMAZ KILMANIN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Profesör Ziyaeddin, secde halinde olan bir insanın yedi organının yerle temas etmesinin boşaltımı hızlandırdığını ve bunun yorgunluk ve bazı hastalıklara iyi geldiğini ifade etti. Elektrik yükünün vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması durumu, secde anında kıbledeki enerjiyle sağlandığını ifade etti.

  • Kâbe'nin yeryüzünün merkezi olduğunu ve yeryüzünün merkezine yönelmenin vücuttaki elektrik yükünü dışarı atmak için en uygun pozisyon olduğunu aktardı. Öte yandan bu durumun gerçekleşmesi için beş vakit farz namazın yeterli olduğunu belirten Mısırlı bilim adamı, uyku esnasında vücutta oluşan unsurların sabah namazıyla dışarı atıldığını ve insanın güne zinde başladığını kaydetti.
     
  • Öğle, ikindi ve akşam namazlarının günün yorgunluğunu ve stresini azalttığını ve insana psikolojik bir rahatlama sağladığını da belirtti.
     
  • Yatsı namazıyla gün boyu vücutta oluşan yükün geri kalanının dışarı atıldığını ve insanın rahat bir şekilde uykuya geçtiğini söyledi.
Evde maydanoz nasıl yetiştirilir? Saksıda maydanoz yetiştirmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Evde maydanoz nasıl yetiştirilir? Saksıda maydanoz yetiştirmenin yolları

BİR YORUM YAPIN 0