Esma-ül Hüsna'dan El- Vacid (c.c) ne demek? El-Vacid (c.c) faziletleri nelerdir?

Kainatı ve içindekileri yaratan Allah'ı (c.c) tanımak için iki kaynak vardır. Kuran-ı Kerim ayetleri ve Peygamber'imizin (SAV) hadisleri sayesinde kulluk ettiğimiz Zat'ı yakından tanıyabiliriz. Eşsiz iki kaynaktan toplanan Allah'ın (c.c) 100 ismi Esma-ül Hüsna başlığı altında yer alır. Peki Esma-ül Hüsna'dan El- Vacid (c.c) ne demek? El-Vacid (c.c) faziletleri nelerdir? Allah'ın El-Vacid (c.c) esması...

İnsanları ve cinleri yaratan Allah (c.c) onların her ihtiyaçlarını da yaratmıştır ve bu süreçte hiçbir yardıma ihtiyaç duymaz. Allah'ın (c.c) gücünü ve kudretini anlatan 100 esmasını öğrenmek Müslümanları doğru yola sevk eder çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV): “Allah’ın 99 ismi vardır, yüzden bir eksik. Kim bunları sayarsa (ihsâ) Cennet’e girer.” (Buhârî, Müslim) buyurdular.

Allah (c.c) kullarına O'nu tanımalarını emretmiştir. Ve ben, cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Suresi  / 56. Ayet - "Kulluk etsinler diye" sözünü "tanısınlar diye" tarzında tefsir edenler olmuş ve Sufiyye de ibadette şart, marifettir, yani tanımaktır, bilmektir diyerek bu tevili kabul etmişlerdir.) Allah'ın (c.c) yolladığı kaynaklardaki güzel isimlerden biri de El-Vacid'dir (c.c). El-Vacid (c.c) ne demek, el-Vacid (c.c) faziletleri nelerdir ve kitabımız Kuran-ı Kerim'de el-Vacid (c.c) esması nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Eş-Şehid (cc) ne demek? Eş-Şehid ismi Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABEREş-Şehid (cc) ne demek? Eş-Şehid ismi Kuran-ı Kerim'de nerede geçer?

EL-VACİD (C.C) NE DEMEK?

El-Vacid (c.c) ne demek?

El-Vacid (c.c) ne demek?

Allah dilediği şeye dilediği an sahip olur. İnsanların kuytu köşede ve gizli yaptığı hiçbir şey onun ilminden uzak değildir. O'nun (c.c) sayesinde kendini bulan herkes eğer O'na (c.c) sığınırsa kendinin bulur. O seni yetim bulup barındırmadı mı? Seni yol bilmez halde bulup yol göstermedi mi? Ve seni yoksul bulup zengin etmedi mi? (Duha suresi / 6., 7. ve 8. Ayetler) Şafi fakih, alim Abdülkahir El-Bağdadi El-Vacid (c.c) esmasını beşe bölerek anlatmıştır.

  1.  Hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaç olmayan. Her şey O'na (c.c) muhtaçtır. 
     
  2.  Yarattığı bütün nesne ve olayları bütün mahiyetiyle bilir.
     
  3. Kaçma ve kaybolma konumunda bulunan her şey Allah'ın (c.c) bilgi dairesindedir.
     
  4. Bütün yapılan zalimliklerden haberdar olan ve zalimleri cezalandırandır.
     
  5. Yarattıklarını çok sevendir.

Tespih çekmek

Tespih çekmek

EL-VACİD (C.C) FAZİLETLERİ

  • Sürekli zikri biiznillah iman ve takvanın artmasına vesile olur.
     
  • Tespih çekerken tekrarı Allah'ın (c.c) izni ile yaşanılan problemlerden ve sıkıntılardan kurtulmaya yardımcı olur.
     
  • El-Vacid esmasının sık sık tekrarı huzura ulaşmak için yol gösterir.
     
  • El-Vacid zikri insanların sevgi ve saygısını kazanmada yardımcı olur.
     
  • Kaybedilen bir eşyayı daha rahat bulmak için El-Vacid (c.c) esmasının okunması tavsiye edilir.

BİR YORUM YAPIN 0