Gusül abdesti alırken avret yerlerini örtmek gerekir mi?

İslamiyet edep kurallarına son derece önem veren bir dindir. Hayatın her alanında gösterilen edep insanların kalitesini ortaya çıkarır. Ecdadımızın benimsediği edebin kaynağı İslam dinidir. Kuran-ı Kerim'in ayetleri ve Efendimiz'in (SAV) hadisleri edep konusunda bizlere yol gösterir. Gusül abdesti alırken avret yerlerinin açık olması uygun mudur? Haberimizde sorduğumuz soruya alimlerin cevabını bulabilirsiniz.

Kuran-ı Kerim'deki ayetler ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadisleri hakkıyla uygulandığında insanların hayatında mutluluktan ve refahtan başka sonuç ortaya çıkmaz çünkü ahir dünyaya gelme sebebi anlaşılır ve gerektiği şekilde yaşanır. Bugün insanlarda aranan en önemli huylardan birisi de edeptir. Edebin çoğul haline adap denir. Ecdadımızın da benimsediği ve uyguladığı edep kuralları Kuran-ı Kerim'in ayetleriyle ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadisleriyle şekil almıştır. Adabın anlamı iki şekildedir: Göz önünde bulunması gereken kaideler ve usuller. Ahlaken uyulması gereken hususlar, terbiye ve nezâket kâideleri.

İnsanlar banyo yaparken ve gusül abdesti alırken avret yerlerinin kapatılmasının dinen uygun olup olmadığını merak ediyor. Gusül abdesti alırken avret yerleri kapatılmalı mıdır?

Gusül gerektiren durumlar! Hangi akıntı abdesti, hangisi guslü gerektirir? Meni, mezi ve vedi..İLİŞKİLİ HABERGusül gerektiren durumlar! Hangi akıntı abdesti, hangisi guslü gerektirir? Meni, mezi ve vedi..

GUSÜL ABDESTİ ALINIRKEN AVRET YERLERİ KAPATILIR MI?

Müslümanlar yaşanan bazı durumlar sonrasında boy abdesti olarak da bilinen gusül abdesti almak durumunda kalıyorlar. Gusül abdesti farzları arasında vücudunun her yerine su değmesi vardır. İnsanlar genelde boy abdesti alırken yalnız olurlar ama hamam gibi birden fazla kişinin olduğu yerlerde gusül abdesti alınırsa kadın ve erkekler tesettür ölçülerine uymalıdırlar ve mahrem yerlerini peştamal gibi kumaşlarla örtmelidirler.

BİR YORUM YAPIN 0