Babalar gününü kutlamak caiz midir? Mustafa Karataş cevapladı

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor. Muhabbet Kapısı’nda ele alınan konulardan biri de anne ve babanın evlatları üzerindeki hakkıydı. Peki, anneler günü ya da babalar gününü kutlamak caiz midir?

Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda Babalar Günü’nde, anne ve babaların çocukları üzerindeki hakları ele alındı. Mustafa Karataş ‘Anne ve babanın çocuklar üzerindeki hakları nelerdir? Babalar Gününü kutlamak caiz midir? Evlatları arasında ayrım yapan anne babanın durumu nedir? Evlenirken anne ve babanın onayını almak gerekir mi? Hangi durumlarda anne ve babaya itaat edilmez? Gelin eşinin ailesine bakmak zorunda mıdır?’ sorularını programda yanıtladı.

BABALAR GÜNÜ KUTLAMAK CAİZ MİDİR?

Mustafa Karataş, programda 'anneler günü ya da babalar günü kutlamak caiz midir' sorusunu yanıtladı. Karataş'ın açıklaması şu şekilde:

"İyi şeyleri; dine, örfe ve fıtrata uyuyorsa nereden olursa olsun almak lazım. 'Bir gün mü annemi, babamı hatırlayacağım' görüşüne katılmıyorum. Anneler günü ve babalar günü dünyanın malı olmuş, iyi uygulamalardır. Kutlanabilir. Zaten anne babalar da kutlama bekler bu günde. Herkesin çocuğu kutlamış, hediye göndermiş, onlar da bekler arayacak mı diye. Bununla müc

adele etmeye hiç gerek yok. Umumi belva olmuş adetlerdir, caizdir. Helal olan bir şeyi helal yollardan yapmak gerekir."

Dolayısıyla babalar günü / anneler günü kutlamak caizdir, dinen hiçbir sakıncası olmadığı gibi anneyi babayı mutlu etmenin sevabı büyüktür.

Mustafa Karataş

Mustafa Karataş

İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.

BİR YORUM YAPIN 0