Türkiye'de bir ilk! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ilk çocuk kafilesiyle Mekke'de buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl ilk kez Mekke'ye çocuk kafilesini götürdü. Aileleriyle birlikte Mekke'ye ulaşan çocuklar kutsal topraklara varmanın mutluluğunu yaşadı. Türk hacı adaylarının en küçüğü 2 aylık, en yaşlısı ise 99 yaşında.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl bir ilke imza attı. 12’si kız, 12’si de erkek olmak üzere 24 tane çocuk hacı adayını aileleriyle birlikte aynı kafilede topladı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden İstanbul'da toplanan kafile, 15 Haziran'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Medine'ye uçtu. Çocuklar ve aileleri Medine'de birkaç gün kaldıktan sonra 3 gün önce Mekke'ye vardı.

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş Mekkede çocuk hacılarla buluştu

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş Mekkede çocuk hacılarla buluştu

Hac ibadeti nasıl yapılır? 15 adımda hac ibadetiİLİŞKİLİ HABERHac ibadeti nasıl yapılır? 15 adımda hac ibadeti

"GÜZEL DUYGULARLA DÖNECEKLER"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Darul Hadi Otel'de aileleriyle birlikte kalan çocukları önceki gün ziyaret etti. Çocuklara özel oluşturulan oyun ve eğitim alanına giden Erbaş, minik hacı adaylarına gül ve çeşitli hediyeler verdi. Çocuklarla sohbet eden Erbaş, telbiye ve salavat getirmelerine eşlik etti ve onların okuduğu ilahi ve tekerlemeleri dinledi. Erbaş, aileleriyle birlikte bu yaşta hacı olacak çocukların güzel anılarla evlerine döneceklerini ifade etti. Abdülgani Yaşaroğlu’nun başkanlık ettiği çocuklu kafileye, Şehmus Kaya ve Tekin Kolkıran ile iki de kreş hocası eşlik ediyor. Kutsal topraklarda 32 gün geçirecek miniklerin hacı olarak Türkiye’ye dönüş tarihi ise 16 Temmuz...

Minik hacı adayları Mekkeye neşe kattı

Minik hacı adayları Mekkeye neşe kattı

"ALLAH HERKESE GELMEYİ NASİP ETSİN"

Minik hacı adayları Mekke'ye varmanın verdiği mutluluğu şu ifadelerle dile getirdi:

Ravza Çekli

Ravza Çekli

Ravza Çekli: Ankara"dan geldik. Medine’den de buraya iki gün önce geldik. İlk kez geldim ve çok heyecanlıyım. Kabe’ye ve Peygamber Efendimiz’in kaldığı mağaraya gittik. Yeni geldiğimiz için fazla bir yeri görmedik daha. Kabe’yi görmek çok güzel. Heyecanlandım ve biraz da duygulandım. Çok güzel bir şey. Allah herkese gelmeyi nasip etsin. Buralarda dolaşınca, Peygamber Efendimiz’in nasıl bir hayat yaşadığını aklımdan geçirdim. Ne kadar zor bir hayat yaşadığını anlamaya çalıştım. Biz bir ayakkabımız kötü diye üzülürken, O hiç bunlara aldırış etmemiş ve morali bozulmamış. Bir de buranın neden bu kadar sıcak olduğunu düşünüyorum.

Ahmet Furkan Deniz

Ahmet Furkan Deniz

Ahmet Furkan Deniz: Kayseri’den annem ve babamla birlikte geldim. 13 yaşındayım ve ilk kez kutsal topraklara geldiğim için mutluyum. İhrama girip Kabe’yi ziyaret ettim. Çok heyecanlandım ve güzel duygular yaşadım. Kabe’nin karşısında dua ettim, sağlık sıhhat ve afiyet diledim. Safa ve Merve arasında gidip gelirken dualar okuduk.

Ömer Eymen Arslan

Ömer Eymen Arslan

Ömer Eymen Arslan: İstanbul’dan geldim. Kardeşim, annem, babam, dedem, anneannem ve dayım birlikte buradayız. Kabe’yi dolaştık, hatta onu elledim. Hazreti İsmail makamını da yakından gördüm. Sa’y de yaptık. Işıklı yerlerde koşuyormuşuz ve ben de koştum. Daha sonra Sevr Dağı ve mağarasını gördüm. Biraz yoruldum ama yine gelmek isterim.

"5 BİN EK KONTENJAN ALDIK"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, özel izinle verilen 5 bin ek kontenjanla birlikte bu yıl Türkiye’den yaklaşık 90 bin kişinin hac vizesi aldığını söyledi. İlk kafilenin 30 Mayıs’ta yola çıktığını belirten Erbaş, Türkiye’den yola çıkacak son kafilelerle birlikte yaklaşık 90 bin hacı adayının Suudi Arabistan’a varmış olacağını anlattı. Suudi Arabistan’ın pandemi döneminde uyguladığı 65 yaş sınırı sebebiyle 33 bin Türk vatandaşının bölgeye gelemediğini anlatan Erbaş, halkın yoğun talebini karşılamak için kuradan başka çarelerinin bulunmadığını söyledi.

KAFİLEDE KADIN DAHA FAZLA

Bu yılki hacı adaylarının yüzde 54’ünün kadın, yüzde 46’sının ise erkeklerden oluştuğunu ifade eden Erbaş, "Bu sene hacca gelen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 62. En yaşlı hacı adayımız 99 yaşında bir teyzemiz. En küçük hacı adayımız ise henüz 2 aylık bir yavrumuz. Bu sene çocuklardan bir grup da oluşturduk. Çocuk hacı grubumuz var" dedi. 73 kişilik özel irşat görevlisinin yer aldığını anlatan Erbaş, "416 kafile başkanı ve 1767 din görevlisi hocamızla irşad faaliyeti yürütüyoruz. Toplam 4 bin 100 kişilik bir ekiple Mekke'de ve Medine'de hacılarımıza hizmet ediyoruz. Söz konusu ekibimiz içerisinde sağlık alanında hizmet veren 390 kişilik bir sağlık ekibi de var" diye konuştu. Erbaş, şu ana kadar hac için kutsal topraklarda bulunan 14 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini de paylaştı.

BİR YORUM YAPIN 0