Alkollü hayvandan kurban olur mu? İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy anlatıyor...

Geçtiğimiz günlerde Mersin'in Tarsus ilçesindeki bir çiftlikte meydana gelen olay sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. Çiftliğinde beslediği hayvanlara zorla alkollü içecek içiren ve o anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan şahıs büyük tepki toplamıştı. Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kaldığı bu günlerde ortaya çıkan olay kafalarda soru işareti bıraktı. Peki alkollü hayvandan kurban olur mu? İşte tüm detaylar.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan bir ahırda kurbanlık hayvana zorla alkol içiren adam tepkileri üzerine çekmişti. Acımasız tavırlar sergileyen B.D. isimli şahıs görüntülerin ardından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği tarafından para cezasına çarptırılmıştı. Yaşanan olayın ardından "Alkollü hayvandan kurban olur mu?" sorusu akılları kurcalamaya başladı. İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy, kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için konuya açıklık getirdi.

Alkollü hayvandan kurban olur mu

Alkollü hayvandan kurban olur mu

ALKOLLÜ HAYVANDAN KURBAN OLUR MU?

Mersin'de yaşanan bu çirkin olayın ardından İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy, insanın gücünün yettiği bir hayvana yaptığı zorbalığın hesabının mutlaka sorulacağını hatırlatıp konuya ilişkin şu şekilde açıklama yaptı.

Şensoy, bir kimse bir hayvana zorla içki ve benzeri şeyler içirirse; bundan dolayı o hayvanın sahibinin ya da bunu bilmeden kurban eden kimsenin dinen bir mesuliyetinin olmadığını belirtti. Bu durumda tüm mesuliyetin hayvana o muameleyi yapan kişiye ait olduğunu aktardı.

BİR YORUM YAPIN 2

Tufan 10 ay önce

Hayvana o muameleyi yapan hayvan bile olamaz bırakın insanı.

HHH 10 ay önce

Hangi habere baksak günaha girmemek mümkün değil! sapkınlık ahlâksızlık her alanda her yerde.