Kırşehir Hamidiye Camii'nin tasarımı gündem oldu! "Bakara Suresi 22. Ayet ışığında tasarlanmış"

Kırşehir'de Yenice Mahallesi’nde 1910’lu yıllarda kerpiçten küçük bir mescit şeklinde yapılan ve zamanla ihtiyacı karşılamayınca yıkılıp yeniden inşa edilen Hamidiye Camisi, ayetlerden ilham alınmış iç dizaynıyla en dikkat çeken camiler arasında yer aldı. AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, tasarımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kırşehir Yenice Mahallesi'nde bulunan Hamidiye Camii, iç tasarımıyla görenleri kendine hayran bıraktı. Bakara Suresi 22. Ayetinden ilham alınarak tasarlanan camiyi de çocuklar da çok seviyor. AK Parti Manisa Milletvekili usta sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu, sosyal medya hesabından Kırşehir Hamidiye Camii'ni paylaştı.

1910'da kerpiçten yapılan mescit sonraki yıllarda cami olarak inşa edildi. Azerbaycanlı bir mimar tarafından iç resimleri yapılan ve Hamidiye Camii, 2019 yılında yeni haliyle yeniden açıldı.

Kırşehir Hamidiye Camii

Kırşehir Hamidiye Camii

AYETLERDE TASFVİR EDİLEN CENNET DİZAYNI

Bahadır Yenişehirlioğlu, ayetlerde tasvir edilen cennet dizaynına sahip olan bu camide emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

Kırşehir Hamidiye Camiinin tasarımı gündem oldu

Kırşehir Hamidiye Camiinin tasarımı gündem oldu

"Kırşehir Hamidiye Camii, Bakara Suresi 22. Ayet ışığında tasarlanmış. Şelale, çim, tarla görünümlü halılar, ağaçlar ve gökyüzü ve bulutlar, doğal ağaç kürsü gibi detaylarla; bizler için yeri döşek, göğü bina kılmış adeta. Canlı canlı görmek ve camilerimizin neşesi çocuklarımızla oyunlar oynamak eminim daha güzel olacaktır."

Ayetlerden ilham alınarak tasarlanan Kırşehir Hamidiye Camii

Ayetlerden ilham alınarak tasarlanan Kırşehir Hamidiye Camii

BİR YORUM YAPIN 0