Vefat edenleri rüyada görmek için yapılacak dua var mıdır? Varsa hangi dualar okunur?

Dünyaya gözler açıldığından son defa gözler kapanıncaya kadar insanların hayatına birçok kişi girer. Kimi kötü anılar bıraksa da bazıları da asla unutulmayacak güzel günler arkada bırakır. Ahirete irtihal edenlerin dünyada kalan yakınları onları özler ve en azından rüyalarında görüp onlarla özlem gidermek isterler. Peki kaybettiğimiz yakınlarımızı rüyamızda görmek için okunacak özel bir dua var mı? Cevap haberimizde.

Dünyada asla değişmeyecek gerçek olan ölüm kaçınılmazdır. Rasûlüm! Gerçek şu ki sen de öleceksin, onlar da ölecekler. (Zümer suresi / 30. Ayet) Her nefsin tadacağı ölüm ahir dünyada kalan sevdikleri için bir takım zorluklara neden olur. Onlardan birisi de özlemdir. Ahirete irtihal eden kişinin arkasında kalanlar kaybettikleri yakınlarını özlerler. Ahirette onlarla birlikte olacaklarını bilen Müslümanlar her ne kadar sabretmeye çalışsa da bazen duygularına yenik düşebiliyorlar. Her Cumartesi Muhsin Bay'ın sunumuyla Kanal 7 ekranlarına gelen Necmettin Nursaçan'la Sohbetler programına gelen bir soruda izleyici abisini kaybettiğini ve onu çok özlediğini söyledi. Abisini rüyasında görmek istediğini ve bunun için özel bir dua olup olmadığını merak eden izleyicinin sorusunu Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan cevapladı. Hayatını kaybeden kişiyi rüyada görmek mümkün müdür? Özlem duygusuyla nasıl baş edilir? İşte cevabı...

VEFAT EDEN KİŞİYİ RÜYADA GÖRMENİN DUASI VAR MI? NECMETTİN NURSAÇAN'IN CEVABI:

Ölmüş yakınlarımızı rüyada görmek için okunacak özel bir dua yoktur. Ancak kaybettiklerimizi görmek isteği Allah'a (c.c) arz edilir. Eller açılıp Allah'a (c.c) dua edilmesi en doğru yoldur.

Necmettin Nursaçan: Sevgili Peygamberimiz (SAV) bir hanımı görüyor kadın feryat–u figan ediyor. Sabırlı ol diyor. 

Kadın: Sen ne konuşuyorsun? Benim başıma gelen senin başına gelse böyle öğüt vermezdin. 

Diğer sahabe: Hanımefendi yaptığını beğendin mi? Peygamber’e bu kadar kaba davranmak yakışır mı? 

Kadın: O Peygamber miydi?

Sahabe: Peygamberdi.

Kadın koşuyor.

Kadın: Ya Rasulullah acım tazeydi. Kızım yeni ölmüştü. Siz olduğunuzun farkına varamadım.

Peygamber (SAV): Dinimiz musibete sabır tavsiye eder. Sabra da mükafat vaat eder ama İnnemes sabru inde satmatil ula. Sabırda musibetle ilk karşılaşıldığı anda olacaktır. (Hadis-i Şerif)

Ya eyyuhellezine amenustainu bis sabri ves salat, innallahe meas sabirin. Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir. (Bakara suresi / 153. ayet) 

Yine Kuran’daki bir dua. Rabbena efriğ aleyna sabran. Şüphesiz Allah Teâlâ sabredenlerle beraberdir. (Bakara suresi / 153. Ayet).

Sabra çok ihtiyaç vardır. O yüzden Kuran-ı Kerim’de en çok geçen kelimelerden birisidir. 

Muhsin Bay: Ve vefat etmiş yakınlarımız görebilmek için okunan özel bir dua yoktur. İlla şunu görelim rüyamızda. Böyle bir durum söz konusu değil.

Necmettin Nursaçan: Değil. Ebedi hayatta beraber olmayı dileyelim.

BİR YORUM YAPIN 0