Hac Kuraları ne zaman çekiliyor? 2024 yılı Hac Kuraları tarihi ne zaman?

2024 yılında Hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adayları 2024 Hac kayıt tarihlerini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yayınlanan 2024 hac ön kayıt takvimiyle birlikte, ön kayıt işlemleri başlamıştı. 2024 Hac kayıtları ve Hac ön kayıt başvurusu açılmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamada 2024 Yılı Hac Kuralarının tarihi belli oldu.

Müslümanlar için en kutsal yerlerden biri olan Hac ziyaretini gerçekleştirmek isteyen hacı adayları, 2024 Hac kayıt tarihlerini sorgulamaya başlamıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2024 hac kayıt takvimiyle birlikte Hac vazifesini yerini getirmek isteyen hacı adayları işlemlerini gerçekleştirmek için araştırmalara başlamıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında başlayan 2024 hac ön kayıt başvuruları ile ilk defa kayıt yaptıracak olan adayların ödemesi gereken ücret de belli olmuştu. Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 Yılı Hac kurallarının 2 Kasım 2023 tarihinde çekileceğini duyurdu.

2024 Hac ön kayıtları

2024 Hac ön kayıtları

2024 HAC KURALARI TARİHİ BELLİ OLDU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Milyonlarca kardeşimizin hasretle beklediği 2024 Hac kurasını 2 Kasım Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığımızda gerçekleştireceğiz inşallah. Yüce Rabb'imiz bu kutlu yolculuğa duyduğumuz özlemi, sevgiyi, muhabbeti gönlümüzden eksik eylemesin." ifadelerini kullandı.

2024 Hac Kuraları tarihi

2024 Hac Kuraları tarihi

2024 HAC ÖN KAYITLARI SONA BUGÜN SONA ERİYOR!

2024 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar, ön kayıt işlemlerini 11 Ekim 2023 (Bugün) saat 23:59'a kadar e-devlet üzerinden yapabilecek.

2024 Hac ön kayıtları son gün

2024 Hac ön kayıtları son gün

2024 HAC ÖN KAYIT BAŞVURU TARİHLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 hac kayıt takvimiyle birlikte hac ön kayıt tarihleri belli oldu. Yayınlanan takvime göre;

2024 Hac ön kayıt tarihi

2024 Hac ön kayıt tarihi

  • 2024 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar, ön kayıt işlemlerini 13 Eylül – 11 Ekim tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecek.
  • Daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Başkanlığımızca otomatik olarak yenilenecek. İl, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türünde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden ya da il-ilçe müftülükleri aracılığıyla durumlarında güncelleme yapabilecek.
  • Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.
  • 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlarımız, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yaptırabilecek. Söz konusu yaş aralığında bulunan çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek. 

HAC ÖN KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

HAC DURUMU SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

2024 yılı hac ön kayıtları, geçtiğimiz yıll​​arda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.​ İlk defa kayıt yaptıracak olanlar, öncelikle kayıt ücreti olan 450 TL'yi yatırdıktan sonra hac ön kaydını yapabilecek.

"2024 Yılı Hac Organizasyonu" ile hac ön kayıtlarına dair detaylı bilgiye; Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresinden, Genel Müdürlüğümüz sosyal medya hesaplarından (@hacveumredib) ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşılabilecek. 

Ayrıca Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz çağrı merkezinden (0 850 260 13 13) hac ön kayıt süreci ve güncellemelere dair bilgi alınabilecek.

2024 Hac ön kayıt ücreti

2024 Hac ön kayıt ücreti

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

türbedar 6 ay önce

Annemle ben yazıldım.bu 13. kurram olacak, beş yada altıncı kurramda çıksa kesin giderdik, şimdi İmkansız gibi birşey, en ekonomik Hac bu sene 160 - 200 bin arası vardır, nasıl gidelim, ALLAH dan ümit kesilmez,parası olan değil,nasibi olan ve dahi o topraklara çağırılan gidermiş deyip kendimizi düzeltmeye uğraşalım..